Віра Олександрович

«Умільці» з Тернопільщини збували свій фальсифікат у Львівській і Закарпатській областях

Фальсифікат

За фальсифікований алкоголь існує кримінальна відповідальність, нагадали у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Фахівці справді стривожені статистикою, що свідчить про погіршення ситуації у цій сфері останнім часом.

- Наприкінці березня співробітники податкової міліції Головного управління ДФС в області у ході проведення операції «Акциз» припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи у складі трьох осіб, - кажуть у податковій. - Вони виготовляли і реалізовували фальсифіковану алкогольну продукцію у скляній тарі і тарі «бег-ін-бокс». Фальсифікатори створили підпільне виробництво, а вже готовий товар реалізовували оптовими партіями покупцям на території Тернопільської, Львівської і Закарпатської областей.

Всього у порушників вилучили фальсифікованої алкогольної продукції на суму 0,5 млн грн, спирту на суму 200 тис. грн, 2 транспортних засоби, які були задіяні до незаконної діяльності, орієнтовною вартістю 500 тис. грн, скляну тару для горілчаних виробів, обладнання для розливу фальсифікату.

- У Тернопільському міськрайонному суді вказані особи вислухали вирок за незаконне виготовлення алкогольних напоїв, незаконне придбання, зберігання, перевезення із метою використання при продажу товарів, а також збут підроблених марок акцизного збору, вчиненому організованою групою, - звітують у податковій.

Одному учаснику злочинної групи призначено покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік і сплатою штрафу у сумі 51 тис. грн у дохід держави. Двом іншим учасникам злочинної групи доведеться лише сплати штраф у 51 тис. грн.

- Крім того, суддя прийняв рішення про конфіскацію фальсифікованої алкогольної продукції, обладнання для її виготовлення і підроблених марок акцизного податку, - додають у податковій.

Нагадаємо, усього із початку 2019 року співробітники податкової міліції Тернопільщини з незаконного обігу вилучили товарів підакцизної групи на суму понад 7,4 млн грн. До того ж, вручили повідомлення про підозру 4-м особам, які займалися незаконним виготовленням і збутом фальсифікату. Суди прийняли рішення про конфіскацію вилучених із незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 5,8 млн грн.

Фото надані Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео