Орест Сарматський

У пасічника вкрали 36 бджолородин  (Агроновини)

2701 (Copy)

У неділю, 24 березня, у с. Бабухів Рогатинського району Івано-Франківської області у місцевого пасічника вкрали 36 бджолосімей. Із них 6 – разом з вуликами.

Про це Kurkul.com повідомив власник пасіки Богдан Люклян.

За його словами, подія сталась після обіду. Невідомі мікроавтобусом вивезли з пасіки 6 вуликів з бджолами та ще 30 бджолосімей у ящиках. Такі крадіжки на Івано-Франківщині відбуваються не вперше.

Богдан Люклян звертається до небайдужих допомогти у пошуку.

Якщо маєте інформацію, телефонуйте за номером (096) 932-41-08 (Богдан Люклян) безпосередньо до Івано-Франківського обласного осередку пасічників.

Майже 80% молочної продукції є фальсифікатом фермер

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Сьогодні майже 80% української молочної продукції – фальсифікат, і тільки 20% – натуральне. Найбільше фальсифікату серед масла і сметани. Повідомляє Pl.oblast.online.

Про рівень фальсифікованої продукції на молочному ринку України висловив свою думку фермер Володимир Слободян. Він додав, що найбільше фальсифікату серед продуктів, що мають великий відсоток жирності.

Володимир Слободян керує приватним сільськогосподарським підприємством, що спеціалізується на виробництві натуральних молочних продуктів, тож знається на справедливій ціні на молоко.

Він розповів, що собівартість молока на фермі, якщо це успішне господарство, становить від 6,6 до 12 грн. Господарі в середньому отримують 7-7,5 грн/л. При цьому реалізаційна ціна складає 10 грн. Отже, фермери заробляють 2-3 грн на самому молоці.

– Якщо говорити про молокопереробку, то 11 грн/л – це та ціна, по якій у тебе куплять продукт і ти не будеш рахувати втрати. Ну, звичайно, якщо ви заміщаєте молочний жир пальмовим, розводите молоко, то і отримуєте надприбутки, – зазначив Володимир Слободян.

Сам він фальсифікацією не займається – каже, що то не його сценарій.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео