Спостерігачі готові фіксувати порушення виборчого процесу: де знайти інформацію

Як вже писав «Терен», громадські організації Тернопільщини підписали спільний проект «За прозорі та чесні вибори», аби слідкувати за проходженням виборчого процесу.

Сьогодні до проекту долучилися 12 організацій, які будуть слідкувати за виборами та їх законністю.

Одним з учасників проекту є ГО ВО «Автомайдан», представник якої зауважив, що підтримка інших організацій та фонду є важливою для проведення якіснішого спостереження.

- Опісля підписання меморандуму ми бачимо, що на сьогодні нам багато чого вдається. Наші люди подали документи для того, аби отримати посвідчення спостерігачів. Зокрема, наша організація на сьогодні складає маршрути дільниць, які ми плануємо об’їхати. Це будуть мобільні групи, які вестимуть спостереження до закриття дільниць та під час підрахунку голосів, - представник ГО ВО «Автомайдан» наголошує Павло Іванечко.

Попри те, що меморандум між громадськими організаціями підписаний близько 10 днів тому, за цей час вдалося сформувати групу короткотермінових спостерігачів із понад 30 осіб, що пройшли навчання.

- Також вже сформували 5 мобільних груп, кожна із яких буде перекривати виборчі округи області. Решта спостерігачів працюватимуть на сформованих маршрутах, де будуть слідкувати за проходженням виборів, відслідковувати порушення і у режимі реального часу подаватимуть знайдену інформацію на сторінку проекту «За прозорі та чесні вибори», - розповідає координатор коаліції «За прозорі та чесні вибори» Іван Марчук.

За ходом подій у день виборів та на даний момент, жителі Тернопільщини зможуть слідкувати на сторінці проекту. 

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео