У Шумській ОТГ покращать послуги зі збору та вивозу сміття

1

26 березня в залі засідань Шумської міської ради відбулася чергова зустріч в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність Dobre.

Було обговорено поточну ситуацію з ТПВ у Шумській ОТГ та визначено основні проблеми впровадження послуги. Проведено підготовку групи тренерів, які будуть читати тренінги,  переважно для представників молоді (учнів), на тему «Управління відходами та роздільного збору сміття». Також під час тренінгу учасниками підготовлено проект плану-графіку проведення занять для учнів в поточному навчальному році, який відділ освіти, культури, молоді та спорту міської ради повинен узагальнити та затвердити до 08 квітня 2019 року.

До відома. У 2018 році для Шумської ОТГ придбано новий сміттєвоз (за рахунок коштів інфраструктурної субвенції), а за кошти програми Dobre у 2019 році заплановано передача на баланс міської ради наступного обладнання: (конструкція для облаштування контейнерного майданчика на 3 контейнери (4,4х1,5х2,25) – 26 одиниць; контейнер металевий (гарячого оцинкування) для сортування – паперу, колір кришки – синій – 26 одиниць; контейнер металевий (гарячого оцинкування) для сортування – скла, колір кришки – зелений – 26 одиниць; контейнер металевий (гарячого оцинкування) для сортування – пляшок, колір кришки – жовтий – 26 одиниць; пластиковий контейнер для роздільного збору відходів на 120 л. – 2045 одиниць. У планах також створення та удосконалення місцевої нормативно-правової бази щодо надання послуг поводження з ТПВ; підвищення екологічної свідомості, обізнаності населення та залучення громадян до удосконалення послуги поводження з ТПВ та запровадження роздільного збирання сміття, пишуть на сайті Шумської міської ради.

Фото Шумської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео