Орест Сарматський

Скасовано заборону на імпорт кормів із Польщі до України (Агроновини)

2901 (Copy)

З 27 березня заборону на імпорт кормів із Польщі до України знято. Заборону було введено листом Головного державного ветеринарного інспектора України №602-113-18/2481 від 15 лютого 2019 року.

Про це повідомляє Європейська Бізнес-Асоціація.

Нагадаємо, у зв’язку із зареєстрованим у Республіці Польща випадком захворюванням на губчастоподібну енцефалопатію великої рогатої худоби, з 15 лютого експорт продукції для худоби, в тому числі кормів, було заборонено. Однак, випадок цього захворювання був одиничним та атиповим.

Згідно з Кодексом здоров’я наземних тварин (схваленого Генеральною сесією МЕБ у травні 2018 року), атипові випадки енцефалопатії не беруться до уваги при визначенні офіційного статусу ризику країни. Тому зазначений випадок не мав впливу на офіційний статус ризику Польщі.

Проте, дана заборона в Україні діяла. Вона була встановлена Головним державним ветеринарним інспектором України.

Зараз рішення Головного державного ветеринарного інспектора України про заборону відмінено.

В Україні цукровими буряками засіяно вже 10% посівних площ

2902 (Copy)
2902 (Copy)

В Україні вже засіяно 20 тис. га цукрових буряків, або 10% від загальної кількості площ. Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиків України.

Майже половина посівів припадає на господарства Хмельницької області – 11 тис. га, значно менше засіяли у Рівненській – 3,5 тис. га, Волинській – 2,7 тис.і га та Тернопільській – 2,4 тис. га.

По всій території України розпочалася посівна кампанія цукрових буряків. Традиційно, цього року посівні роботи рухаються із західних до східних областей. У Львівській, Тернопільській та Волинській окремі господарства вже завершили сівбу цукрових буряків, проте інші ще не визначилися із посівними площами та стартом робіт. Переважна більшість планують розпочати сівбу в першій декаді квітня, йдеться у повідомленні.

Вдатися до такої терміновості аграріїв змушує низька вологість ґрунту після зими.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео