На Тернопільщині вкотре лунали постріли та був відчутний запах пороху (фоторепортаж)

DSC_6544 - копия

Вчора, 29 березня, пройшли навчання з територіальної самооборони в рамках Єдиного стрілецького дня.

В заході взяли участь близько 120 чоловік. Чоловіки і жінки вдосконалювали свої навички в тактичній медицині, тактико-спеціальної підготовки та стрільбі.

- Сьогодні ми в черговий раз проводимо Єдиний стрілецький день з окремими батальйонами територіальної оборони. Усі військовозобов’язані, які прописані до наших окремих батальйонів територіальної оборони вдосконалюють свої знання з бойової підготовки, зокрема, проводимо стрільби з автомата Калашникова і пістолета Макарова, - розповідає начальник штабу територіальної оборони полковник Віталій Ткачук. - Також проводяться заняття з тактичної підготовки, військово-медичної, підготовки військової топографії. Присутні мають можливість вдосконалити свої знання, а хто вперше, той має можливість ознайомитись, удосконалити навики аби потім використовувати це на практиці, якщо в цьому буде потреба.

Віталій Ткачук
Віталій Ткачук

Єдиний стрілецький день проводиться щомісячно. Навчання тривають декілька годин. Тренування почали з минулого року в рамках бригади тер. оборони з окремими батальйонами. Раніше проводили в рамках загонів оборони до сформування бригади.

Людей підготовлюють аби вони виконували обов’язки територіальної оборони в межах Тернопільської області.

- Зараз я є командиром взводу територіальної самооборони, яка проходить чергові стрілецькі навчання. Сьогодні ми представляємо 17 бійців взводу. Це Зборівська територіальна самооборона, яка входить в склад Бережанської тер.самооборони, зокрема батальйону оборони Бережанщини (входить Зборівський, Козівський і Бережанський військкомат), - каже капітан запасу медичної служби Володимир Гоцал. - Ми виконуємо свій громадянський обов’язок і маємо проявляти свою патріотичну ініціативу, щоб подавати приклад. Багато хто з нас пройшли військову службу, є і ті, хто в цьому вперше. Важливо проводити дані заходи бо ми знаходимось в стані військових дій з державою- агресором, і, якщо, люди не будуть розуміти, що здобування незалежності стосується кожного, особливо мужчин, то ми держави не збудуємо! Я закликаю молоде покоління приєднатися, особливо яке не служило в армії. Для мужчини важливо не відсиджуватись на диванах і за спинами інших. Ми маємо бути готові до таких неординарних подій.

Володимир Гоцал
Володимир Гоцал

DSC_6586
DSC_6586

DSC_6589
DSC_6589

DSC_6568 - копия
DSC_6568 - копия

DSC_6578 - копия
DSC_6578 - копия

DSC_6564 - копия
DSC_6564 - копия

DSC_6560 - копия
DSC_6560 - копия

DSC_6555 - копия
DSC_6555 - копия

DSC_6602
DSC_6602

DSC_6548 - копия
DSC_6548 - копия

DSC_6585 - копия
DSC_6585 - копия

DSC_6535 - копия
DSC_6535 - копия

DSC_6529 - копия
DSC_6529 - копия

DSC_6526 - копия
DSC_6526 - копия

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео