Орест Сарматський

Вартість перших цьогорічних помідорів вдвічі дорожча, ніж минулого року (Агроновини)

помідори огірки

На гуртових ринках України збільшується пропозиція вітчизняних тепличних овочів. Огірки з’явилися у продажі на початку березня, а томати у другій половині місяця. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Фахівці наголошують, що цього року сезон розпочався пізніше, ніж минулого року та з вищими цінами.

Станом на 29 березня, перші партії українських тепличних томатів на гуртових ринках пропонуються за ціною 64-65 грн/кг. У порівнянні із аналогічною датою в минулому році, вітчизняні тепличні томати сьогодні пропонуються майже вдвічі дорожче.

Від моменту початку продажів, вартість корнішонів вітчизняного виробництва знизилася майже на 13%. І станом на 29 березня вони коштують  53-60 грн/кг. У порівнянні із кінцем березня 2018 р., сьогодні корнішони на вітчизняному ринку продаються більш, ніж на 20% дорожче.

Незважаючи на те, що вартість вітчизняного довгоплідного огірка впродовж другої половини березня також знизилася майже на 2%  до 52-53 грн/кг, поточний ціна все ще залишається майже на 17%

Агросектор лідирує за числом неформально зайнятого населення

Кількість неформально зайнятого населення у віці 15-70 років за підсумками 2018 року склало 3,541 млн осіб.

Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

3001 (Copy)
3001 (Copy)

При цьому, частка неформально зайнятих становила у сільському, лісовому та рибному господарстві складає 42,9% до загальної кількості, у промисловості — 5,5%, у будівництві — 15,9%, у торгівлі — 18,2%.

За даними статистики, у містах близько 1,599 млн неформально зайнятих, у сільській місцевості — 1,941 млн осіб.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео