«Він все своє життя віддавав служінню людям», - у Тернополі відкрили меморіальну дошку лікарю (фоторепортаж)

1

29 березня на фасаді поліклінік, що на вул. Острозького, увіковічнили пам’ять тернопільському хірургу, який рятував життя в АТО, Михайлу Стасіву відкривши на його честь меморіальну дошку.

Михайло Стасів, лікар, учасник АТО, який рятував поранених, забирав загиблих з передової, оперував у бліндажах, наметах та у машині. Саме він із Дебальцівського котла вивіз 187 бійців. Його серце перестало битися 1 квітня 2016 року. Відкривала меморіальну дошку його дружина, яка зізналася, що для неї це дуже трепетний момент.

- Я дякую усім вам за те, що ви тут. Своєю присутністю ви віддаєте повагу і вдячність моєму чоловіку Михайлу, - розповіла дружина Михайла, Ольга Стасів. - Для мене і мого сина це дуже радісний і трепетний день, тому що ми довго його чекали і вважаємо, що наш тато, чоловік, заслужив на таку пошану і на таке увічнення. Він все своє життя віддавав служінню людям: вдома, на роботі, на війні, до останнього свого дня. Бо в його серці ніколи не було браку любові до людей та до Батьківщини.

5
5

Увіковічнити пам’ять прийшов і колишній військовослужбовець 128 гірсько-піхотної бригади, якому Михайло Стасів під Дебальцевим врятував життя надавши медичну допомогу.

- Я особисто був знайомий з Михайлом ще з 2015 року, - додає Олексій Дацюк, колишній військовослужбовець 128 гірсько-піхотної бригади. - Він евакуйовував мене з мінно-вибуховою травмою з бойової позиції. Хочу подякувати йому, він вчасно вивіз мене звідти.

6
6

До слова,ініціаторами встановлення меморіальної дошки були колеги Михайла, з «Центру первинної медико- санітарної допомоги».

4
4

3
3

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео