Віра Олександрович

Коли патріотизм жителів Тернопільщини обчислюють у гривнях

Армія

Платники Тернопільщини задля підтримки армії вже внесли до бюджету понад 39 млн грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж січня-лютого цього року до держбюджету платники податків Тернопільщини сплатили 39,3 млн гривень військового збору, - уточнює начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - Надходження перевищили очікувані майже на 4 млн грн, або «плюс» 11,2%. Порівняно із відповідним періодом торік надходження зросли на 7,4 млн грн.

Лише у лютому, за його словами, платники Тернопілля спрямували на потреби армії 21,4 млн грн військового збору, що на 19,4% перевищило очікувані надходження. Порівняно із лютим 2018-го приріст склав 4,7 млн грн.

- Військовий збір запровадили в Україні із серпня 2014 року, - каже Ігор Комендат. - Його ставка – незмінна, 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Варто мати на увазі, наголошує Ігор Комендат, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці. Тому у податковій закликали роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже неоформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи держбюджету, а відтак - можливість зміцнення обороноздатності країни.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео