Оксана Бучко

Нові правила перевезення багажу можуть оминути тернополян?

630_360_1548425675-320

Тернополяни, які часто подорожують, повинні звернути увагу на зміну правил перевезення ручної поклажі. Їх запровадили і на Міжнародних авіалініях України – компанії, яка не є лоукостом.

Тому Антимонопольний комітет розпочав розслідування щодо законності таких правил, розповідає голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький на epravda.com.ua.

Ці зміни стосуються неформального подорожчання квитків. Адже за наявності квитки без включення вартості зареєстрованого багажу потрібно доплачувати за багаж, який перевищує вагу 7 кг та розмір 55х40х20 см. Стосується це і верхнього одягу та парасоль. Лише одна дозволена додаткова одиниця ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см все рівно обійдеться у 15 євро. А будь-які додаткові особисті речі, наприклад, пакети Duty Free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед та інші, повинні бути упаковані в місце ручної поклажі.

І якщо лоукости обґрунтовують такі зміни дешевою ціною квитків, то МАУ ніколи не входила в таку категорію. А нові правила жодним чином не вплинули на ціну і якість послуг.

Наразі у Київському обласному тервідділенні АМКУ розпочали дослідження та збір доказів. Вчинення дій, визначених законом як недобросовісна конкуренція, тягне за собою накладання штрафу у розмірі до 5% доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) суб’єкта господарювання за останній звітній рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Про свою позицію чи досвід щодо таких змін правил тернополяни можуть написати за адресою: Київське обласне територіальне відділення АМКУ, м. Київ, вул. В. Липківського, 45, 9-й поверх або зателефонувати за номером (044) 248-08-92, e-mail: kv@amcu.gov.ua.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео