Віра Олександрович

Земля на Тернопільщині – дуже дороге задоволення

Земля

До місцевих скарбниць на Тернопільщині вже потрапили понад 49 млн грн плати за землю.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж січня-лютого платники податків сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 49,1 млн грн плати за землю, - уточнюють у податковій. – Цей показник перевищив очікувані надходження на 20,5%. Відтак бюджети додатково отримали 8,3 млн грн.

Що цікаво, понад 85% сплати цього платежу – внесок юридичних осіб.

- Вони сплатили від початку року понад 42 млн грн плати за землю, що на 8,5 млн грн більше, ніж очікували, - визнають у податковій. - Порівняно із минулорічними надходженнями цьогоріч сплата зросла на 5,3 млн грн.

Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 7,1 млн грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом торік приріст платежу склав 685,5 тис. грн.

- Вважаємо за доречне нагадати, згідно із нормами Податкового кодексу України, власники землі і землекористувачі сплачують плату за землю із дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою, - наголошують у податковій.

До речі, юрособи-платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня 2019 р. і подають податкову декларацію на поточний рік до органів фіскальної служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Це звільняє від обов'язку подавати таку звітність щомісячно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео