На Тернопільщину «прокралися» фальшиві гроші (фотофакт)

підробки4

Підроблені 500-гривневі купюри виявили в одній з аптек Теребовлі. На них немає водяного знаку. Відрізнити їх від справжніх непросто, але можливо. Відтак, тернополян закликають бути уважними, адже невідомо – у якому місті ще можуть «виплисти» підробки.

- Теребовляни надсилають тривожну інформацію, що у місті в обігу є підроблені купюри номіналом 500 гривень. Їх зафіксували і надіслали нам працівники аптеки у Теребовлі, які перевірили купюри під ультрафіолетовою лампою, – повідомляють у «Теребовля – твоє місто».

Також тернополянам пояснюють – як відрізнити фальшиві від справжніх гривень. Перш за все у підробок гірша якість.

підробки3
підробки3

- Папір підроблених банкнот не набуває блакитний або зеленуватий відтінок під дією ультрафіолету. Водяні знаки імітуються: портретне зображення Григорія Сковороди надруковане на звороті банкноти, а графічний знак національної грошової одиниці України виконано тисненням.

Замість захисної стрічки в товщі паперу на купюру нанесена фарба. Замість жовтого і блакитного кольорів при впливі УФВ вона дає блакитний і світло-зелений відлив. Зі зворотного боку флуоресценція стрічки не збігається з її друкованим зображенням. При цьому текст на стрічці читається.

підробки2
підробки2

В папері підробки проглядаються захисні волокна. Тоді як в оригіналі, їх помітно тільки під впливом ультрафіолету. Зображення ромбу на лицьовій стороні купюри переливається від фіолетового до оливково-коричневого. Тоді як на оригіналі інший колір – оливково-зелений.

Частини наскрізного елемента (цифрове позначення номіналу «500») при розгляді банкноти проти світла не збігаються. Решта захисних елементів – колір флуоресціюючих зображень, інфрачервоний захист, мікротексти, латентне зображення у вигляді цифрового позначення номіналу «500» – також імітовані, але їх зовнішній вигляд наближений до оригіналу, пояснюють в дописі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео