Орест Сарматський

У сімейній сироварні готують вишукані сири (Агроновини)

0402 (Copy)

На Львівщині Ярослав Сірак разом з дружиною відкрили сироварню «Козуля» із ферми «Коза дереза».  

І тепер свіже козине молоко одразу потрапляє до сироварні, де з часом перетворюється на вишукані тверді та м’які сири. На сироварні вміють варити сир не тільки з козячого, а й з овечого молока. Їх до півроку витримують у спеціальних умовах, щоб вони набули вишуканого самку та аромату.

Сири фермерів дуже швидко стали відомі далеко за межами Львівщини. А сам Ярослав Сірак переконаний, що з таких прикладів, як його сироварня, будується репутація України в цілому.

Аміачна селітра істотно подешевшала в Україні

0401 (Copy)
0401 (Copy)

Ціна на аміачну селітру українського виробництва знизилась до 8 800 грн./т – на складах збутової мережі «УкрАгро НПК», а також з доставкою оптовими партіями, на умовах СРТ.

Попит на добриво з боку сільгоспвиробників вже сезонно знижується, у той час як українське виробництво продовжує працювати на повну потужність. Імпортний товар знижується в ціні, адже має бути конкурентним.

Раніше вартість аміачної селітри українського виробництва оптовими партіями становила 10500-11500 грн./т, на заводі – 10 000 грн./т, а котирування імпортерів знаходились у межах 9 500-10 500 грн./т, СРТ, в залежності від виробника і місця поставки.

На світовому ринку сухі нітратні добрива поки утримують попередні цінові позиції. Але для України при постачанні з країн-сусідів імпортна ціна у березні теж знижується.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео