У Тернопільському коледжі з підвищеною військовою підготовкою відбувся День відкритих дверей (фоторепортаж)

DSC_6691

Учора, 3 квітня, в стінах військового коледжу у Збаражі відбувся День відкритих дверей. Абітурієнти разом із батьками мали змогу оглянути заклад, який в майбутньому даватиме більше знань та можливостей.

Виконуючий обов’язки директора Тернопільського професійного коледжу з підсиленою військовою підготовкою Петро Якимець розповідав, що цей навчальний заклад утворився в 2015 році. Зараз в його стінах навчається 250 курсантів. Студенти мають змогу обрати з поміж таких професій, як тракторист сільськогосподарського виробництва,  водій категорії B/C, B1/C1, кухар-кондитер, слюсар по ремонту колісних транспортних засобів, оператор комп’ютерних технологій. В цьому році хочуть запровадити нову професію «Майстер з обслуговування альтернативних джерел енергії» (сонячні колектори та батареї).

DSC_6670
DSC_6670

DSC_6698
DSC_6698

– Наші два викладачі вчились в Польщі і отримали сертифікат, який надає змогу викладати в цьому напрямку. Міністерство закордонних справ Польщі подарувало для закладу цілу систему колекторів для підігрівання води. На учбовому корпусі є 3 і 15 на гуртожитку, – розповідає Петро Якимець.

Курсантам, що навчаються, від 15 років протягом трьох років повністю перебувають на державному забезпеченні і отримують стипендію 490 грн. Студенти проживають в гуртожитку і харчуються триразово. Форма – за рахунок закладу. Заклад нещодавно отримав нового керівника в обличчі підполковника Вадима Ластовицького, який «пройшов» по конкурсу. Вже він буде продовжувати традиції коледжу і сподівання всіх дітей.

Вадим Ластовицький
Вадим Ластовицький

Катерина Мотиліка – курсант третього курсу. Запевняє, що ще з 8 класу вирішила для себе обрати шлях військовослужбовця.

Катерина
Катерина

DSC_6695
DSC_6695

– Моя душа лежить до військової форми, до України. Хочу навчатися та бути корисною для своєї держави. З 8 класу я вирішила для себе бути військовим юристом, – ділиться Катерина. – В подальшому планую вчитися у військовій академії Ярослава Мудрого в Харкові (Інститут підготовки юридичних кадрів Збройних сил України). Мої одногрупники розділились на два табори: хтось іде по цивільній професії, а хтось на контракт або в академію. Якщо лежить душа – двері відкриті для всіх! Приходьте і вчіться. В першу чергу коледж мене навчив самостійності. Від 13 років я роблю усе сама, далеко від дому і батьків. Проживала в Сумській області. Тут я подорослішала, організовую себе. Викладачі допомагають нам усім, чим можуть, все, що є в їхніх можливостях.

Студенти мають змогу практикувати свої знання. Спочатку їх навчають теоретичного положення стрільби, порядку та правильності прицілювання, а потім в інтерактивному тирі проводять практичні зайняття з порядку стрільби, ураження мішеней різного роду на практиці. Викладачі також, аби не втратити свої навички на полігонах, практикуються у стрільбі.

Володимир Строгов
Володимир Строгов

DSC_6758
DSC_6758

Після закінчення навчання студент 3-го курсу Володимир Строгов планує стати військовослужбовцем в лавах ЗСУ. Сімнадцятирічний хлопець обрав цей напрямок бо зростав у родині військовиків.

– Батько працює та служить в лавах Збройних сил. Я ближче до закінчення навчання буду визначатися, куди мені брати відношення. Зараз я опановую професію водія військової техніки. Навчання у коледжі мені надасть змогу керувати різними військовими машинами, а це близько 6 категорій прав, які в подальшому мені знадобляться.

Тернопільський коледж з підвищеною військовою підготовкою тісно співпрацює разом з 44-ю бригадою. На стіні в інтерактивному тирі розташований прапор з підписами безпосередньо учасників бойових дій і тих, хто захищає батьківщину зараз на Сході.

DSC_6753
DSC_6753

DSC_6751
DSC_6751

– Після минулої зустрічі наших учнів з бійцями 44-ї бригади, зараз вже 12 випускників бажають проходити службу в Тернопільській окремій артилерійській бригаді. Ми будемо докладати усіх зусиль для того, щоб навчити і передавати досвід, який набули в зоні бойових дій нашому майбутньому поколінню.

Вперше польовий вихід вихованців Тернопільського професійного коледжу з підвищеною військовою і фізичною підготовкою буде проходити на базі 44-ї бригади.

DSC_6714
DSC_6714

DSC_6701
DSC_6701

DSC_6697
DSC_6697

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео