У Тернополі небайдужі рятують природу, а мешканці знову взялися за своє (фото)

2

Тернопільська молодь активно прибирає засмічені території Тернополя та закликає усіх берегти природу та вчити цього інших.

Днями небайдужі мешканці долучилися до прибирання Кутківецього лісу. Всі розділились на групи та збирали сміття розділивши його на три види: пластик, скло і все інше.

– Це важко передати словами… врослі у землю напіврозкладені кульки, крізь дири яких намагались проклюнутись зелені пагінці рослин; пластикові тарілки, що в руках розсипаються на тисячі маленьких клаптиків, маленькі мертві звірятка, застрягші в горлі бутилок, різне взуття без пари, гори вкопаних та присипаних листям бутилок з різним наповненням, пляшечки для немовлят, бритви, всілякі упаковки та просто безліч саморобних пластикових засобів для вживання наркотичних речовин, – ділиться одна із учасників прибирання Liudmyla Sha. – Розкиданість, замаскованість цього всього по берегу + болотяниста місцевість додавала трохи складності нашому прагненню все зробити швидко, але не це розчаровує – розчаровує байдужість, неповага до природи, невігластво наших людей та відсутній контроль.

Від дня прибирання минуло лише два дні, а під дописом Людмили вже пишуть, що їхні старання мешканці не оцінили.

1 (2)
1 (2)

– Саме сумне, що вже сьогодні, на пляжі і прилеглій території – купа сміття. З переповнених пляжних урн все несеться у ліс і озеро, – пише Tonya Tonya. –  А хтось і до урн не доносить. Пройшло лише 2 дні... Проте, далі моста тепер можна прогулятись із задоволенням. Дуже тішусь, що є люди яким не байдуже.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео