Оксана Бучко

Тернополяни невдоволені оплатою за мистецтво у ліцеї № 21

стоп-корупція-школа-777x437

Оплату за мистецькі дисципліни у Тернопільському ліцеї № 21-спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Ґерети встановили у міській раді ще в грудні. Це 250 грн, які батьки називають «побором» і кажуть, що платили суму ще з жовтня.

– В  комунальних школах на рівні місцевої влади узаконені побори, – пише Alena Parfenovaу групі «БАТЬКИ SOS». – Саме так – плата за навчання у класах з поглибленим вивченням чогось – от я вибачаюсь, це так буде вигдядати спеціалізація чи профільна освіта? Тернопіль – то якийсь полігон беззаконних рішень впровадження плати за навчання у комунальних закладах?

Нагадаємо, ліцей став наслідком реорганізації школи мистецтв. Цей заклад уже не підпорядковується управлінню культури та не дотримується програм мистецьких шкіл.

– Усю мистецьку складову обласна рада платить, як додаток до субвенції, – додає мама учнів Надія Прийдун. – Стаття 21 Закону України  «Про освіту» говорить, що такі школи є в освіті. Отже, не може бути ніякої плати, як тільки додаткові платні послуги або плата за навчання за погодженням батьків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео