Орест Сарматський

Україна увійшла до ТОП-10 найбільших експортерів молока (Агроновини)

молоко

Україна увійшла до ТОП-10 найбільших експортерів молока

Україна в 2018 році ввійшла до десятки найбільших експортерів молочної продукції в світі.

Про це розповів Президент України Петро Порошенко під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування України, пише agropolit.com.

Нагадаємо, оприлюднили ТОП-9 компаній-експортерів курячих яєць за минулий рік.

Порошенко зазначив, що Україні ще потрібно працювати над підвищенням стандартів якості, повною відповідностю до стандартів Євросоюзу, переорієнтацією молочного виробництва з пострадянського і російського ринку.

- Минулого року ми ввійшли до десяти найбільших експортерів молочної продукції в світі. Цього раніше не було. Наголошую, що це під час війни і обмеження інвестицій, — сказав Порошенко.

За його словами, ті тенденції, які зараз є в тваринництві, загрожують не лише сільському господарству і не лише вітчизняному аграрному сектору, вони загрожують усій продовольчій безпеці країні.

- Існуючі державні дотації є неефективними. І ми разом з нашими партнерами в уряді, дякуючи підтримці Прем’єр-міністра України Володимира Борисовича Гройсмана, запропонуємо новий і ефективний спосіб вирішення цієї проблеми, — зазначив Порошенко.

Серед проблем тваринництва він назвав низьку рентабельність, фактор сезонності, ризики епідемії, проблеми з територіями для випасу, високі поточні витрати тощо.

Експерти радять вирощувати енергетичні культури конвеєром

В Інституті біоенергетичних культур та цукрових буряків розробили та запатентували технологію вирощування змішаних посівів енергетичних культур і вважають, що за нею майбутнє. Тим, хто вирішив вирощувати енергетичні культури, в інституті радять не робити ставку на одну з них, а організувати енергетичний конвеєр. Повідомляє agroday.com.

За існуючими оцінками, 20-40 млн га землі в Європі надлишкові, з погляду традиційного сільськогосподарського виробництва. Ці землі можна використати для різноманітних цілей, однією з яких є вирощування енергетичних культур.

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Багатообіцяючими для енергетичних цілей культурами в Україні є швидкоростучі дерева (плантації різних видів верби і тополі), міскантус (Miscanthus) і сорго (Sweet Sorghum). Вони можуть використовуватися для спалювання і виробництва тепла й електроенергії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео