Вулицями Ланівців пройшла Хресна хода (фото)

2

5 квітня відбувся Хресний хід вулицями міста Ланівці. Молитовну процесію очолив ректор Тернопільської Вищої Духовної Семінарії імені патріарха Йосипа Сліпого – о. Іван Римар.

Долучилися до молитви настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці (УГКЦ) о. Мирон Бречко, благочинний Лановецького благочиння УПЦ о.Ігор Шаринський, керівник релігійної організації «Небеса» Володимир Андрощук. До несення хреста долучилися військові, учасники бойових дій, молитовні спільноти, діти та молодь. Роздуми над страстями Спасителя провадили брати-семінаристи Тернопільської Вищої Духовної семінарії імені Йосипа Сліпого. Молитовний похід пройшов центральними вулицями та завершився біля фігури Божої Матері (Чорнобильський мікрорайон). Учасники почергово несли хрест та слухали духовні розважання з релігійними піснями у виконанні семінаристів. Молитовне дійство мало покаянний характер та зібрало велику кількість вірних різних конфесій.

1
1

До слова, Хресний Хід відбувається у Ланівцях щороку в період Великоднього посту і символізує Хресну дорогу Ісуса Христа. Цього року молились про мир в Україні, про Божу Ласку, Милість для волонтерів, захисників Вітчизни та переселенців, пише Лановецька державна районна адміністрація.

Фото Лановецької державної районної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео