Віра Олександрович

За що у Тернополі дякували поліцейським і про що їх розпитували (фото, відео)

Основне

Кількість тяжких і особливо тяжких злочинів у Тернополі пішла на спад. Поменшало і крадіжок, і проявів хуліганства. До того ж, поліцейські розкрили 146 злочинів, скоєних у минулих роках.

Це стало відомо на сесії Тернопільської міської ради 5 квітня. Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку і результати діяльності у 2018 році звітував начальник Тернопільського відділу поліції ГУ НП в області Сергій Гаврилюк. Допомагав йому керівник патрульної поліції Тернопільщини Богдан Шевчук.

До речі, на 33-й сесії відбулося чимало цікавого – читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Помітили значне зменшення числа грабежів

У період із 01.01 до 31.12.2018 р. працівники Тернопільського відділу поліції проводили  заходи із забезпечення протидії злочинності, охорони громадського порядку, стабілізації криміногенної обстановки на вулицях та інших громадських місцях Тернополя.

Гаврилюк
Гаврилюк

- Протягом минулого року до нас надійшло понад 44 тисячі звернень громадян, що на 3,1% більше, порівняно із попереднім роком, - каже він. - За звітний період облікували 2669 кримінальних проваджень, що на 12,5% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Найбільшу проблему пан Гаврилюк наразі вбачає у відсотку розкриття за цими кримінальними провадженнями - тільки 30,8%. Проте кількість осіб, яких притягнули до відповідальності, суттєво зросла - на 10,4%.

[embed]https://youtu.be/q_XkbMBt5Qo[/embed]

- Разом із тим, на 8,1% зменшилася кількість тяжких і особливо тяжких злочинів: 695 проти 756 у 2017 році, - додає він. - На особливому контролі перебуває стан розкриття злочинів проти життя і здоров’я особи. Так, у 2018 році зареєстрували 1 вбивство. Його розкрили. Окрім того, поліцейські зареєстрували 2 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Їх теж розкрили. У 2018 році зареєстрували 2 випадки. Винних встановили.

Порівняно з 2017 роком, за словами Сергія Гаврилюка, на території міста спостерігається значне зменшення числа грабежів - на 29%. Причому «за гарячими слідами» розкрили 33 злочин. Залишаються без рішення – 39 випадків. Проявів хуліганства поменшало на 36%, а розбійних нападів - на 54%.

Найбільша проблема патрульної поліції - нестача кадрів

Також, за словами поліцейського, поменшало кримінальних правопорушень щодо приватного майна. Наприклад, крадіжок - на 20%.

- У 2018 році в місті скоїли 1471 крадіжку, - продовжує пан Гаврилюк. - Працівники оперативного підрозділу розкрили 369 факти, тобто відсоток розкриття становить 25%. Крадіжок індивідуального майна громадян із квартир поменшало на 26%.

[embed]https://youtu.be/Y36GuGj0Ii4[/embed]

Активізували у Тернополі роботу щодо виявлення незаконного обігу зброї і боєприпасів. Так, в 2017-му було всього 17 таких фактів, а за звітній період 2018-го - 20. Також торік розкрили 146 злочинів, скоєних у минулих роках.

- Протягом року оперативники встановили місцезнаходження і затримали 126 злочинців, які перебували в розшуку, - розповідає поліцейський. – Окрім того, протягом 2018 року неповнолітні скоїли 23 кримінальних правопорушення. Найбільш поширеними адміністративними порушеннями для цієї категорії громадян є вчинення дрібного хуліганства тощо.

Долучився до звіту і головний патрульний краю Богдан Шевчук.

[embed]https://youtu.be/Y-5i9oGKD7o[/embed]

Щодня на зміну у Тернополі виїжджають 10 екіпажів патрульної поліції, тобто на добу дороги і порядок контролюють 20 екіпажів. Робота – важка, виснажлива. Через це найбільшою проблемою патрульної поліції є нестача кадрів. Але попри це, піші патрулі у парках міста почнуть працювати вже із 15 квітня.

Питання
Питання

- Назву кілька цифр: 44 особи перевелися в інші підрозділи поліції, 117 – звільнилися, - каже він. – Некомплект нині становить 26%, тобто нам бракує 90 осіб.

Довелося правоохоронцям також відповісти на кілька запитань депутатів. Причому «віддуватися» довелося переважно начальнику патрульної поліції: і про старі автомобілі у дворах, і про неправильну парковку у центрі міста тощо.

[embed]https://youtu.be/IfBQcnitjrs[/embed]

Врешті йому на допомогу прийшов Сергій Гаврилюк. Вочевидь, викрутитися зі складних ситуацій чоловікові вже допомагав багаторічний досвід.

[embed]https://youtu.be/v4Mje-vrPOY[/embed]

Заслухавши всю зазначену інформацію, звіт Сергія Гаврилюка взяли до відома, ще й подякували правоохоронцям за роботу.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео