Віра Олександрович

Хто і чому захищав тернополян від сміття і зайвих довідок (фото, відео)

Депутати озвучили кілька пропозицій на сесії Тернопільської міської ради 5 квітня. Причому більшість із заяв була пов’язана зі… сміттям.

Нагадаємо, на 33-й сесії відбулося чимало цікавого – читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Депутати
Депутати

Наталія Шоломейчук розповіла, що тернополяни дуже стурбовані розміщенням сміттєвих баків на прибудинкових територіях або навіть попри дороги. Мовляв, в обслуговуючих підприємствах (колишніх жеках – прим.) сміттєпроводи поспішили «заварити», а облаштовані місця для складування відходів не підготували. І тепер поліетиленові пакети і папір розлітаються дворами.

Очевидно, такі ж проблеми турбують тернополян із різних мікрорайонів. Через це відразу після пані Шоломейчук схожу заяву оприлюднив і депутат Назар Зелінка.

Він, зокрема, попросив оформити доручення з приводу участі депутата від того чи іншого округу до визначення місця збору сміття, щоб зменшити кількість конфліктів із мешканцями. Втім, як виявилося, деякі депутати і без доручення міської ради намагалися втрутитися у непросту ситуацію із розміщенням смітників на прибудинкових територіях. Серед них – Михайло Ібрагімов. За його слова, він це пробував допомогти, але зазнав невдачі.

Зелінка
Зелінка

– Часто трапляється таке, що мешканці двох під’їздів – «за», а решта – проти, – каже депутат. – Буває, що люди категорично відмовляються носити сміття далеко. Кажуть: «Я 10 хвилин із торбою до смітника йти не буду!».  

Після того, як тернопільських депутатів закликали проявляти активність і допомагати вирішувати «сміттєві конфлікти», Михайло Ібрагімов ще нагадав про старі та іржаві смітники та ліхтарі у парку «Національного Відродження». Мовляв, там влітку відпочивають і тернополяни, і гості міста, а брухт справляє гнітюче враження. Тож «Об’єднанню парків відпочинку Тернополя» доручили виправити ситуацію.

Шкула
Шкула

Слово також взяв депутат Андрій Шкула. Його звернення були дещо іншого характеру, але теж – із розряду гострих. По-перше, колишні жеки не поспішають передавати у міську раду документацію із особистими даними тернополян. Це несе небезпеку їх розголошення, по-перше. По-друге, жеки використовують потребу у довідках для того, аби чинити тиск на боржників або «неугодних».

Окрім того, за словами Андрія Шкули, тернополяни поскаржилися йому на черги у ЦНАПі і абсолютно невмотивовані вимоги додаткових паперових довідок. Це звернення також взяли до відома і обіцяли розібратися. Також депутат вніс пропозицію, щодо погодження органами Держгеокадастру надання земельних ділянок за межами населеного пункту (але в межах Тернопільської міської ради – прим.) сесією міської ради.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео