Мешканці Тернопільщини здають до поліції небезпечні предмети

1101

Двадцять одиниць зброї за сім днів квітня принесли до відділів та відділень жителі Тернопільської області. Небезпечні предмети несуть до правоохоронних органів в рамках місячника добровільної здачі зброї. Він триватиме з 1 по 30 квітня.

Серед зданого - 18 мисливських гладкоствольних рушниць та два ножі. Принесли свідомі громадяни і 25 боєприпасів та чотири газових пістолетів, пише Досьє 102.

Працівники Головного управління Нацполіції в Тернопільській області нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів і вибухівки є злочином, який передбачає кримінальну відповідальність, а також причиною нещасних випадків, які почастішали й трапляються як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми.

Проте громадяни, які добровільно здадуть до поліції небезпечні предмети, що зберігаються у них незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України, звільняються від кримінальної відповідальності. Ба більше, якщо вони у визначений термін добровільно здадуть до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то надалі, після оформлення відповідних документів, у них є можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео