Орест Сарматський

На Тернопільщині тих, кого спіткала біда, хоча б чимось порадували

Fond-sotsialnogo-strahuvannya-1080x720 (Copy)

Щомісячні виплати потерпілим на виробництві зросли на 5%.

З першого березня цього року Фонд соціального страхування України  перерахував страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, а також членам їх сімей.

Про це «Терен» повідомили у прес-службі виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Так ось, згідно із рішенням Кабінету Міністрів України коефіцієнт перерахунку щомісячних виплат становить 1,05.

Виплати зросли на 5% для понад 208 тис. осіб, на здійснення перерахунку у бюджеті Фонду закладено 298,3 млн гривень. Водночас, за підсумками першого півріччя цього рокуЮ коефіцієнт перерахунку може бути підвищено, залежно від фінансових можливостей Фонду соціального страхування України.

Перерахунок здійснено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року № 160 «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого».

Торік Фонд соціального страхування України провів три етапи перерахунків щомісячних страхових виплат. За підсумками першого етапу осучаснення з 1 січня минулого року сума виплат збільшилась для майже 170 тисяч осіб. Крім того, з 1 березня того ж року

розмір страхових виплат було збільшено на 20% для всіх потерпілих на виробництві. Під час третього етапу перерахунків виплати було підвищено для 4,2 тис. потерпілих з низьким розміром заробітної плати перед настанням страхового випадку, середній розмір щомісячних виплат у них збільшився на 49,5%.

Як зазначає прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, упродовж минулого року Фонд фінансував щомісячні страхові виплати для понад 208 тис. осіб, з яких понад 47 тис. є внутрішньо переміщеними особами. Загальна сума видатків склала 7,6 млрд грн.

Фото: vysh.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео