На Тернопільщині відбулася Хресна дорога (фото)

2

Нещодавно, напередодні свята Благовіщення Пресвятої Богородиці в селі Серетець відбулася Хресна дорога. Молитовну ходу центральною вулицею села очолив парох села о. Михайло Підгородецький, о. Петро Порохонько разом із братами-семінаристами Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.

Хресна хода розпочалась в храмі Різдва Пресвятої Богородиці і завершився у новозбудованому храмі Всіх святих українського народу. Під час молитовної ходи священики читали Євангеліє та роздуми над стражданнями Ісуса Христа, а хор братів-семінаристів співали пісні про Господні страждання.

1
1

На завершення хресної ходи до учасників моління звернувся о. Петро Порохонько та о. Михайло Підгородецький, які склали щирі слова подяки вірянам за участь у хресній ході, пише Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

-  Великий піст - це час покути, очищення і навернення. Роздуми над страстями Господніми не можуть залишити байдужими жодне людське серце, тому доброю традицією стало проведення Хресної дороги. На стаціях страстей всі учасники разом з Ісусом постають перед судом Пилата, відчувають його біль і приниження і розуміють, що це не цвяхами, а людськими гріхами Він прибитий до хреста, - відзначив о. Михайло.

Фото Тернопільсько-Зборіської архиєпархії

Вибір читачів за тиждень

Відео