Крадія, який майже 5 місяців тероризував жителів Борщева, затримали

124

Перфоратори, шуруповерти, електролобзики, мотокоси, зварки, газонокосарки та інше будівельне обладнання, а також одяг та автомобільні запчастини – усе це з помешкань та гаражів жителів Борщівського району впродовж кількох місяців виносив невідомий. Загальна сума збитків – більше тридцяти тисяч гривень. 

Працівникам місцевого відділення поліції вдалося вийти на слід зловмисника. У ході проведених слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили особу крадія. Це -двадцятидев'ятирічний житель Борщева, повідомляє «Досьє 102».

Чоловік уже потрапляв в поле зору правоохоронців. За його плечима судимість за викрадення автомобілів та майнові злочини. Протизаконною діяльністю він почав займатися ще неповнолітнім. Проте на шлях виправлення не став.

За словами правоохоронців, перші заяви про крадіжки почали надходити наприкінці 2018 року. Підозрюваний викрадав будівельний реманент з будинків, в яких тривали ремонтні роботи, а господарі там не проживали. Аби на його слід не вийшли поліцейські, чоловік між крадіжками робив невеликі перерви в кілька неділь. Усі речі здавав у ломбарди Борщева, Чорткова та Кам'янець-Подільського.

За деякий час крадій почав проникати в гаражі та уже житлові будинки. До середини залазив, розбираючи дах, віджимаючи вікна та двері, а також проламуючи тонкі стіни. Виносив як одяг, так і іншу малогабаритну техніку та автозапчастини.

Оскільки автомобіля зловмисник не мав, то на місце злочину повертався по кілька разів. Сховки в крадія також були в різних місцях.

На сьогодні правоохоронці Борщівщини довели причетність підозрюваного до семи крадіжок. Ще у двох злочинах чоловік зізнався після затримання. Проте й це ще не все. Працівники поліції перевіряють підозрюваного на причетність до схожих злочинів.

Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловікові інкримінують статтю 185 частина 3 ККУ - Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео