Чому на полях гинуть птахи та тварини, встановлюють правоохоронці

1535341

Останнім часом небайдужі краяни в мережі інтернет викладають фото та інформацію про виявлення мертвих птахів, тварин на сільськогосподарських угіддях краю. Дані факти перевіряють правоохоронці разом з громадською організацією протидії корупції та моніторингу екології «Скеля».

Нещодавно громадські активісти виявили, як в Збаразькому районі на полі місцевого фермера робітники обробляють поля від гризунів з можливими порушеннями. Про даний факт вони повідомили правоохоронців, пише Досьє 102.

Як розповів заступник начальника Збаразького відділення поліції Володимир Гарасимів, до співробітників поліції надійшло повідомлення від громадських активістів про те, що місцеві фермери обробляють поля від гризунів і розкидають отруєну суміш з домішками зерна, яка може спричинити загибель тварин. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

Разом зі спеціалістами правоохоронці відібрали зразки суміші та направили на дослідження до держспоживслужби. Лише після остаточних результатів експертизи можна буде стверджувати, чи могла суміш містити заборонені речовини, які спричинили загибель тварин.

Правоохоронці внесли відомості за даним фактом в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події й проводять перевірку.

За словами Андрія Об’єщика, директора Громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля», такі випадки на території Тернопільщини непоодинокі.

Поліцейські й надалі разом з громадськими активістами реагуватимуть на подібні факти, а несумлінних власників, орендарів земельних угідь, які порушують правила обробітку ґрунту і розкидають на полях протруєне зерно, притягуватимуть до відповідальності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео