Що чекає тернополян на вихідних?

Пора виходити за рамки домашнього комфорту та зануритись з головою у атмосферу розваг і веселощів. Зустрічайте весну драйвово!

До Вашої уваги події вихідного дня:

 

13 квітня

Вистава «Наречена світанкової зорі»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

Легенда про кохання «Наречена світанкової зорі» іспанського драматурга Алехандро Касона — притча про вічні цінності, пронизана фольклорними мотивами, народними обрядами і повір’ями, де гармонійно переплітаються християнські та язичницькі традиції.Дія вистави розгортається у свято літнього сонцестояння. У романтичну ніч, коли збуваються мрії, народжуються легенди, змінюються людські долі, у дім, пронизаний скорботою, де є діти і достаток, але ніколи не звучить дитячий сміх, — приходить незвичайна Подорожня. Хто вона?.. Чого прийшла?.. Чого хоче?.. Що шукає?.. З її появою все поступово змінюється. Дім наповнюється гармонією, тим дивовижним почуттям, яке ми називаємо Життям і Любов'ю… Квитки можна придбати у касі театру.

Гра «Державотворення на Марсі»

Коли: 10:00

Де: Нічний клуб «Pulse Club»

Тернополяни створять нову державу. У Тернополі проведуть соціально-рольову гру «Державотворення на Марсі». Учасники в ігровій формі будуватимуть успішну та справедливу країну у боротьбі з агресивним оточуючим середовищем, сусідніми державами та типовими для нинішньої України викликами.  Учасниками гри можуть бути усі, у віці від 14 до 65 років, незалежно від статі та політичних поглядів. Що у програмі? Гра, обід, перерви на каву, подарунки. Участь безкоштовна.

Фестиваль «Кінохвилька»

13 квітня, Український дім «Перемога» (бульвар Т.Шевченка). Глядацька зала.10:00 – Відкритя другого дня III Всеукраїнського фестивалю кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька». Мультиглядки.10:20 – Презентація Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» Володимир Дегілєв – виконавчий директор Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» (м.Харків).10:50 – Презенація анімаційнох студії «Imago». Леонід Тивонюк – режисер, аніматор, засновник анімаційної студії «Imago», директор фестивалю анімації «Задзеркалля»; Мар’я Тивонюк-Гвоздєва – художниця, декоратора, засновниця анімаційної студії «Imago» (м.Луцьк).11:30 – Презентація мультиплікації Олега Федченка. Олег Федченко – режисер-аніматор (м. Київ).12:00 – Презентація проекту «Літературний кіноурок» на прикладі анімаційного фільму, що знаходиться у виробництві «Цар Плаксій та Лоскотон». Ірина Сахалтуєва – директор та прод.сер анімаційної студії «Кей Анімейшен Студіо» та «Сахаптуєв Продакшен Компані».12:30 – Презентація майстер-класу з мобільної анімації. Тарас Москаленко – медіа-тьютор, психолог (м.Київ).13:00 - 14:00 – Кіносієста.14:00 – Презентація анімайної студії «Garma – studio». Сергій Гармаш – керівник студії «Garma – studio», режисер, сценарист, аніматор, художник-ілюстратор (м.Львів).14:30 – Перегляд сімейної кінокомедії «Пригоди S Миколая».16:00 – Спілкування з актримою Тетяною Лаврушко.16:20 – Презентація тернопільських дитячих медійних проектів.17:00 – Підбиття підсумків конкурсу соціальних роликів «Я і світ». Нагородження переможців.17:30 – Перегляд пригодницького фільму «11 дітей з Моршина» (реж. А. Непиталюк, 2018, 85 хв).19:00 – Офіційне закриття III Всеукраїнського фестивалю кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька».Прес-центр11:00 – Практичний майстер-клас: «Мистецтво дивитися мультфільми. Мультсеріал «Моя країна»Україна»». Оксана Волошенюк – н. спів ІМФЕ ім.. М.Рильського НАНУ,м енеджерка медіа освітніх програм Академії української преси.14:00 – Круглий стіл на тему: «Перспективи розвитку дитячих кіно, анімації, телебаченння в Україні», Модератор – голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра.Фойє11:00 - 17:00 – Практичні майстер-класи гостей Фестивалю.13:00 - 14:00 – Кіносієста. Майстер-клас із виготовлення і декору святкових пряників від пекарні «Амарант».14 квітня11:00 - 14:00 – Зйомки соціального ролика на екологічну тематику.

Великодній ярмарок

Коли: 12:00

Де: бульвар ім. Т.Шевченко (майдан «Театральний»)

Ти ще не визначився де святкувати Великдень та травневі? Тоді чкурни у Тернопіль на вихідні, адже там буде проходити з 12 квітня по 12 травня Великодня ярмарка та купа інших подій. Цікаво? Тоді ось тільки частина всього що можна буде побачити, зробити, скуштувати у Файному місті:– унікальне оформлення та креативні фотозони, яйце розміром з Гулівера та відкрита виставка писанок;– чисельні майстер-класи і веселі конкурси;– традиційні смаколики та гастрономічні новинки;– спортивні забави для усієї родини;– бої крашанок на звання «Найміцніше яйце Великодня» та водний батл «Дівчина з відром»;– запальна укротека та народні гуляння. А також декілька крутих подій: Мистецький фестиваль Ї, Тернопільська Брама та Фестиваль духовної пісні! Заінтригували? Тоді плануй святкування у Тернополі!

Книжкова виставка «Тернопіль — маленький Сталінград»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Виставка приурочена до 75-річчя визволення Тернополя від нацистських загарбників (1944).

Книжкова виставка «Літературознавець, перекладач, есеїст Валентин Корнієнко»

Де: Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека

Валентин Олексійович Корнієнко (10 квітня 1939, Красилівка, Україна — 22 лютого 2011) — український перекладач, член Національної спілки письменників України (з 1989). Майже сорок років працював у київських видавництвах та часописах. Син українського драматурга Олекси Корнієнка. У творчому доробку Валентина Корнієнка переклади творів письменників Великої Британії, Італії, Канади, Польщі, Чехії, Словаччини, США, зокрема, Джека Лондона («Революція», публіцистика), Марка Твена (оповідання), Марчелло Вентурі («Найдальша станція»), Грехема Гріна («Останній папа»), Германа Мелвілла («Біллі Бад»), Браєна Мура («Велика Вікторіанська колекція»), Берре Фенольйо(«Особиста справа»), Сватоплука Зламани («Темна постать за лаштунками»), Полін Джонсон («Дві сестри», легенди), Мері О'Тара («Спійманий мустанг»), Владислава Татаркевича («Історія шести понять»), Френсіса Брета Гарта («Чоловіки місіс Скерс», новели), Пола Стюарта, Кріса Ріделла («Бурелов», «Зимові лицарі»).Валентин Корнієнко також перекладав Марселя Пруста, Мішеля Монтеня, Ярослава Івашкевича, Стефанію Ґродзенську, Волта Вітмена, Петрарку, чеських письменників Владимира Нефа та Любомира Махачка, словачку Яну Пинкову, ірландця Шона О'Фаулейна, оприлюднив українською дослідження Богдана Кравченка «Національна свідомість в Україні XX ст.», розділи з «Історії філософії» (видавництво «Основи»), шотландську народну казку «Семидюймовець», роман у новелах Вільяма Фолкнера «Домашнє вогнище» (у співавторстві з Ростиславом Доценком) та ін.Автор есе, літературних портретів зарубіжних та українських письменників, статей, рецензій.

Обласна мистецька виставка «Великодня писанка»

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка триватиме упродовж місяця.

Баскетбол «Тернопіль ТНЕУ - Прометей»

Де: Тернопільський національний економічний університет

На цих вихідних матч з беззаперечним лідером Вищої ліги - СК «ПРОМЕТЕЙ». Безкомпромісна боротьба та море емоцій. Приходьте в суботу в 17:00, та у неділю 13:00.Вхід вільний. Присутність обв'язкова!

Відкритий 5km забіг Ternopil runday! / Free 5km run

Де: площа на набережній перед Центральним причалом

runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів.Ternopil runday - це пробігтися 5км по найбільш безпечній та екологічній біговій локації у Тернополі. Це зустріти бігових друзів, познайомитися з досвідченими атлетами, долучитися до бігової спільноти, дізнатися про найцікавіші бігові заходи, знайти тренувальний клуб у своєму районі та весело провести час у дружній компанії. При цьому бігати не є обов'язковою умовою, натомість дуже цінується волонтерська допомога: засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати та проводити розминку/заминку, бо runday - це соціальний проект, який тримається на волонтерській ідеї! (більше про волонтерство: https://runday.org/volunteering/)Тож, щосуботи зранку ми збираємось: площа на набережній перед Центральним причалом (як спуститись сходами з фонтаном «Каскад»).Знайомимося, робимо групову розминку та біжимо 5км! Час кожного фінішера фіксуємо та викладаємо на сайті runday.org. Крім того, ми прагнемо фіксувати наші емоції, і дуже вдячні, коли учасники позначають на світлинах себе, друзів і знайомих...Ми бігаємо за будь-яких погодних умов! Наші заходи ми ніколи не відміняли та не переносили... Долучитися дуже просто:- безкоштовно зареєструватися (достатньо 1 разу на всі забіги, навіть на інших локаціях)- не зважати на погоду, настрій чи на жодні обмеження щодо віку або спортивної форми...- дістатися вчасно до точки збору (локація на Google maps).

Дитяча субота для дітей 8-12 років. Читання книги «Сікстен»

Коли: 16:00

Де: Книгарня «Є»

Книгарня «Є» запрошує дітей віком 8-12 років на читання книги Ульфа Старка «Сікстен» (Видавництво Старого Лева) та гурток моделювання із сірників. Захід відбудеться 13 квітня. Початок – о 16:00.Ми почитаємо про хлопчика Сікстена, який живе лише із татом. Якось він та його найкращий друг Юнте вирішили знайти татові нову симпатію. Про їхні ідеї та що з цього вийшло, ми дізнаємося разом. А потім ми будемо вчитися робити колесо із сірників.

Майстер-клас «Перепелине - в намистини»

Коли: 10:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла»

Коли писанкарі - ювеліри! Оздоблюємо яєчка - завбільшки з перепелині - бісером. Чудове заняття для тих, хто бажає створити оригінальні писанки без фарб і писачків. Візерунки із пацьорків навчить створювати Народна майстриня Галина Михальська. Вартість заняття 100 грн. Підходить для дітей! Усі матеріали входять в ціну. Запис за нижчевказаним телефоном. Організовуємо колективні майстер-класи - #творчігостини - креативний спосіб святкування різноманітних подій у колі друзів, після яких у кожного залишиться сувенір на згадку. Також можна придбати подарункові сертифікати на участь у всіх майстер-класах.

Інтерактивна вистава «Курочка Рябушечка»

Де: Сімейний клуб «Промінчики»

10:30 - чекаємо на діток віком 1,5 - 2,5 р.; о 12:00 - чекаємо на діток віком 2,5 - 4 р. Малята опиняться на сільському подвір'ї, де живуть дідусь з бабусею. Звичайно, наші діти не залишаться просто глядачами, вони стануть активними учасниками вистави й допомагатимуть головним героям: бабусі – розкладати шкарпетки і рукавички; дідусеві – варити борщ; а ще годуватимуть і напуватимуть маленьких курчаток, шукатимуть яєчка і гратимуть в традиційні пасхальні ігри. На завершення вистави, як завжди, на дітей чекає смачне пригощання. Цього разу це будуть пасхальні пряники-яєчка від Ірини Максимюк.

14 квітня

Казка «Малюк і Карлсон»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

У місті Стокгольмі, на звичайній собі вулиці, у звичайному собі будинку мешкає звичайна собі родина Сван-тесонів. Це звичайний собі тато, і звичайна собі мама, і троє звичайних собі дітей - Бессе, Бетан і Малий. У цілому будинку є тільки одна незвичайна істота - Карлсон, що живе на даху. Ставши кращими друзями їх чекає багато пригод попереду.  Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава «Вуйцьо з крилами»

Коли: 19:00

Де: Тернопільський академічний обласний Український драматичний театр імені Тараса Григоровича Шевченка

…Якби на ваше подвір’я впав… Ангел?.. Чи змінила б його присутність стале уявлення про призначення Людини на землі?.. Герої вистави Олександра Гавроша, обтяжені буденними бажаннями, потрапляючи у дивовижні комедійні ситуації, так і залишаються безкрилими… І тільки віра чистої дитячої душі по-справжньому здатна творити дива… Квитки можна придбати у касі театру.

Вистава за мотивами казок Богдана Лепкого

Де: Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки

Початок о 12:00 та 14:30. Вартість - 25 грн. Квитки можна придбати у касі театру.

Концерт Академічного симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії

Коли: 17:00

Де: Тернопільська обласна філармонія

У програмі: Ф. Ліст. «Угорська рапсодія № 2»Ш. Гуно. Балетна сюїта з опери «Фауст» М. Карлович. Концерт для скрипки з оркестром А-dur ор. 8Соліст – Артем Козира (скрипка) студент 4 курсу ТМК імені С. Крушельницької клас викладача заслуженого діяча мистецтв України Олександра Татарінцева. Головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль. Ведуча – заслужена артистка України Адріана Онуфрійчук. Ціна квитка: 50, 60, 80 грн.

Без Обмежень «На біс»

Коли: 19:00

Де: Комунальна установа «Тернопільський міський Палац культури »Березіль« ім. Леся Курбаса»

Без кордонів в стилі, без кордонів в почуттях і емоціях ... Музика, в якій відчувається живий саунд, істинний драйв і соковитий смак життя. З перших акордів своїх композицій «БЕЗ Обмежень» заряджає позитивною енергетикою кожного слухача, з перших концертів підкорює своєю харизматичністю, завойовуючи все більше і більше прихильників. На даний момент пісні колективу звучать в ефірі багатьох радіостанцій України, а так само найбільш рейтинговою інтернет радіостанцією MyRadio в розділі Український Рок. За пару місяців ротації група багаторазово потрапляла в хіт-парад і за невеликий період часу запрацювала досить високий рейтинг. Драйв і енергію, які група передає в своїх піснях, всі ті емоції та почуття, які «Без Обмеження» дарує на концертах складно описати словами, але можна з упевненістю сказати, що викладаються вони на всі 200% і публіка просто божеволіє від них . Досить душі відчути цю енергетику один раз, і вона ніколи не забуде емоції, подаровані командою «Без Обмженень».«БЕЗ Обмежень» - група, в яку неможливо не закохатися. Почувши хоча б раз їхні пісні, неможливо залишитися байдужим до їх творчості. У звуках музики, в текс пісень є щось таке, що вабить, що заворожує, і щось настільки близьке кожному. Пісні наповнені почуттями, емоціями, енергетикою, харизмою ... в них відчувається життя!

Концерт «Дотик до вічності»

Коли: 18:00

Де: Український дім «Перемога»

Муніципальний Галицький камерний оркестр під орудою народного артиста України Василя Феленчака запрошує на концерт вічної класики, у якому прозвучать твори Й.С. Баха, Дж. Пуччіні, Ф. Мендельсона, Ф. Ліста, А. Кореллі, Р. Вагнера, Г. Генделя.

Lt. Calley

Коли: 21:00

Де: Ресторан «Bunkermuz»

14-го квітня до нас завітає молодий андеграундний гурт з Луцьку який грає у жанрі психоделік-рок. Абстрактні тексти в перемішку з рефлексивним аранжуванням та долею прогресиву, все це – Lt. Calley. Деталі та бронювання столиків за нижчевказаним номером телефону.

Фестиваль «Кінохвилька»

14 квітня11:00 - 14:00 – Зйомки соціального ролика на екологічну тематику.

28-а Великодня виставка писанок, ікон і листівок

Де: Тернопільський обласний художній музей

Виставка писанок, ікон і листівок із фондів музею триватиме упродовж місяця.

Fotoartisteexhibition

Коли: 18:00

Де: Кав'ярня-кондитерська «КолЄжанка» SMMS-studio

#_FOTOARTISTEEXHIBITION - фотовиставка, яка не залишить байдужим нікого. Злови свій шанс долучитися до прекрасного та подивитися на цей світ крізь об‘єктив фотоапарату. Відчуй, як говорить проміння сонця. З 7 квітня по 7 травня ти можеш насолодитися виставкою талановитої Наталії Яворської. Художниця відкриє своє бачення на світ через образи на фотокартинах. А на урочистому відкритті буде присутня автор фотокартин, яка охоче дасть відповіді на всі запитання. Протягом місяця ти зможеш придбати одну із робіт на аукціоні. Хто? - Наталія Яворська - #та_що_малює_світлом, фотохудожник, призерка численних міжнародних фотоконкурсів

Майстер-клас. Пастель «Ангелик з ключиком до серця»

Коли: 16:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла»

Запрошуємо діточок на смачний та кольоровий творчий відпочинок! Зворушливе янголя заповнить своєю аурою майстерню, а приємний смак морозива (у подарунок!) додасть особливого настрою! Малюємо пастеллю. Цікава графічна техніка. Професійний підхід. Формат картини - 35х50 см. Вартість майстер-класу 170 грн. Матеріали входять в ціну. Запис за нижчевказаним телефоном. Організовуємо колективні майстер-класи - #творчігостини - креативний спосіб святкування різноманітних подій у колі друзів, після яких у кожного залишиться сувенір на згадку. Також можна придбати подарункові сертифікати на участь у всіх майстер-класах.

Майстер-клас «Листкове тісто»

Коли: 12:00

Де: Кав'ярня-кондитерська «КолЄжанка»

Як приготувати ідеальне листкове тісто, що розкривається всіма 465 шарами в надлегкій повітряній випічці?100% практичний майстер-клас+дегустація. Протягом 3-ох годин ми:-власноручно зробимо легке, повітряне листкове тісто-навчимося тонкощам приготування високоякісного тіста-відкриємо для себе різноманітну випічку з листкового тіста-приготуємо французькі шоссони та пиріг -дізнаємося секрети зберігання тіста-продегустуємо всі наші творіння за ароматним чаєм. Ми відкриємо вам наші професійні секрети та поділимося досвідом. Майстер-клас проводиться на повністю обладнаній професійній кухні. Вартість 250 грн. Попередній запис безпосередньо в кав'ярні «КолЄжанка».

Скромним платять менше

Коли: 13:00

Де: Best Mama Club

Часто буває, що компетентним і гідним людям, професіоналам, ніяково брати гроші за свої послуги, незручно просити підвищення або гідну компенсацію. Або коли у власному бізнесі зроблено все правильно, вкладено дуже багато сил, а віддача - мінімальна! У чому ж справа?А справа в наших психологічних установках і самоцінності. Ми переживаємо, що більше нам не заплатять, а відносини з керівництвом зіпсуються! Або, якщо я піду з цієї роботи, то можу не знайти іншу! І ці страхи змушують нас погоджуватися на угоду, що не приносить очікуваного задоволення. На практичному семінарі ми розглянемо такі питання: які ваші сімейні установки впливають на рівень вашого доходу і навчимося з ними справлятися. Як ваша самооцінка і нелюбов до себе занижує ваші прибутки. В и порахуєте скільки коштує година вашого часу. Навчитеся грамотно просити підвищення і впливати на власну кар'єру. Дізнаєтеся, чому ж скромним платять менше і чому вам складно знайти гідну роботу. Мільйонер від бідняка відрізняється тільки мисленням! Ви здатні пробити свою фінансовий стелю! Спікер: Світлана Худа

Баскетбол «Тернопіль ТНЕУ - Прометей»

Коли: 13:00

Де: Тернопільський національний економічний університет

На цих вихідних матч з беззаперечним лідером Вищої ліги - СК «ПРОМЕТЕЙ». Безкомпромісна боротьба та море емоцій. Вхід вільний. Присутність обв'язкова!

Майстер-клас «Малюємо ангелика»

Коли: 16:00

Де: Творча майстерня «Палітра тепла»

У «Палітрі» стало ще тепліше! Відтепер дитячі майстер-класи у нас із морозивом! Цієї неділі малюємо ангелика з ключиком до серця! Формат 35х50 см. Вартість 170 грн. Десерт та матеріали включено! Запис та замовлення групових майстер-класів за нижчевказаним телефоном.

Курс «Фінансова грамотність для тінейджерів»

Коли: 14:00

Де: Центр раннього розвитку «Мудрик»

Курс «Фінансова грамотність» допоможе Вашим дітям дізнатися про те, як впливає на наше життя готівка і чому вона більш значуща, ніж банківські рахунки та навіть великі інвестиції. Грунтуючись на різноманітних джерелах - від старовинних казочок до новітніх досліджень - «Мудрик» розплутає загадкові шляхи  грошей і розкриє, що воно таке насправді - ота химерна, захоплива й водночас невід'ємна частина життя кожного.

Майстер-класи з робототехніки «Робот мрії»

Де: Комунальна установа «Тернопільська обласна бібліотека для дітей»

LeGo WeDo розвиває:   - Увагу; - Дрібну моторику рук; - Мислення винахідника; - Образне мислення.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео