В Тернопільському військовому коледжі представили нового керівника (фото)

Днями було представлено нового директора навчального закладу з підсиленою військовою підготовкою. Ним став Вадим Ластовицький. У минулому командир дивізіону артилерійської розвідки 44-ї ТОАБ.

Підполковник Ластовицький Вадим Вікторович директор тернопільського коледжу з підсиленою військовою підготовкою. Проходив службу в тернопільській окремій 44-й бригаді на посаді командира дивізіону артилерійської розвідки.

DSC_6714
DSC_6714

Він пройшов посади від командира взводу до командира дивізіону. З початку 2014 року служив в складі 24-ї окремої механізованої бригади. Практично без ротацій його підрозділ перебував у зоні бойових дій. Вадим Вікторович брав участь в боях у м. Попасна, за 29-й та 31-й блокпости. Діючий Глова ГО «Спілка артилеристів України». Удостоєний звання «Людина року м. Попасна» у 2017 році в номінації «Захисник року».

На зайняття посади директора коледжу відбувся конкурс в Тернополі, де було залучено 16 кандидатів, 2 з них генерали й полковники.

DSC_6727
DSC_6727

- Комісія з 8 чоловік віддала 7 голосів за мене. На минулому тижні був на співбесіді в Міністра оборони. Він затвердив мою кандидатуру і приступаю до виконання обов'язків, - каже Вадим Ластовицький. - Практично зараз вже є на рахунках коледжу до 2-х мільйонів гривень, завдячуючи голові обласної адміністрації, голові обласної ради, хотілось би ще подякувати заступнику голови облради п. Крупі за його небайдуже ставлення до нашого закладу, подякувати начальнику освіти за те, що вона безпосередньо брала участь в житті нашого закладу. Вже виділено 270 тисяч для навчально-матеріального озброєння. Вже проведений тендер для закупівлі десяти рушниць, макетів автоматів АК-74, також проведені переговори з представниками Міністерства оборони і будуть переобладнані класи, в яких ми зможемо проводити зайняття з курсантами.

Навчання і вся діяльність закладу буде ґрунтуватися на наступних критеріях:

- патріотизм, бажання служити в Збройних силах України,

- можливість поступати в вищі військові навчальні заклади на певних пільгах,

- успішна здача ЗНО,

- посилене вивчення іноземної мови,

- один із розрядів фізичної підготовки одного з видів спорту.

Другий напрямок  діяльності – гарні умови проживання дітей, відношення до них і гарні умови в колективі.

DSC_6712
DSC_6712

- Також хочу сказати про те, що на окупованій території війна йде 5 років і діти, які знаходяться по той бік фронту, зараз практично втрачені для нас. Тому що тим, кому було по 5 - їм 10, і проводиться сильна агітація зі сторони РФ, - додає новий керівник.-  Для того, щоб відродити й не втратити покоління дітей, ми повинні втілювати і популяризувати Україну їм ще з дитинства і саме це ми будемо робити в нашому закладі. Будуть нові військові і цивільні спеціальності. Будемо вчити тактичну підготовки, будуть проводитись патріотичні вишколи з залученням інших навчальних закладів. Для того, щоб закінчити війну, нам потрібно ще багато працювати з громадянами України. Ця війна ведеться не тільки на фронті, але й там, де здається що немає бойових дій, і тому для того, щоб швидше закінчити цю трагедію українського народу, нам потрібно працювати саме зараз і з дітьми.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео