Опублікували топ-найдешевших та найдорожчих продуктів на Тернопільщині

4 (1)

У перший місяць весни на Тернопільщині зросла ціна на 19 продуктів харчування, а знизилися лише на дев’ять.

Відтак, збільшилася ціна на усі види хліба, пшоно, капусту, рибу, манку, макарони, борошно, філе курки, яблука та картоплю. Подешевшали за березень такі продукти, як: рис, яловичина, свинина, сало, яйця, олія, буряк, морква та цибуля.

Топ-продуктів, які найбільше набрали у ціні виглядає так: капуста (більше 30%) тепер вартує 17,3 грн; пшоно (6,8%) коштує 28,3 грн; ячні крупи (1,6%) – ціна 12,6 грн; морожена риба (1,4%) – ціна 76,7 грн; усі види хліба (1,1%) у середньому коштують 18-19 грн.

Топ-продуктів, що найбільше зменшилися у ціні: цибуля (8,4%) коштує 18,5 грн; яйця курячі (5%) вартують 22,7 грн; морква (3,4%) – 12,6 грн; буряк (2,3%) коштує 12,6 грн; свинина (1,2%) – 111,6 грн.

Та все ж лишилися продукти, які за березень не змінилися в ціні, це: гречка, ковбаса та цукор, пише Олексій Дорошенко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео