Олег Снітовський

Про те, що в місті на Тернопільщині вже є, мріють тисячі (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

Сучасне інтерактивне обладнання дозволяє студентам із Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О.Барвінського опановувати ази майбутньої професії

Теза про те, що сучасну освіту неможливо собі уявити без інновацій, мабуть, ні в кого не викликає сумнівів. Адже необхідні зміни стосуються змісту освіту, форм, методів і, звичайно, новітніх засобів навчання.

01 (Copy)
01 (Copy)

- Інформацію потрібно подавати динамічно, предметно, використовуючи сучасне інтерактивне обладнання, - розповідає заступник директора з навчальної роботи Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Олександра Барвінського Оксана Жара. – Саме таким потребам і відповідає інноваційно-тренінговий клас нашого коледжу, в якому ми маємо можливість ефективно навчати майбутніх педагогів нової української школи.

DSC00284 (Copy)
DSC00284 (Copy)

_ORL0060 (Copy)
_ORL0060 (Copy)

- Що ж входить у комплектацію цього інноваційного тренінгового класу?

- Передусім, це – інтерактивна панель (інборт), що має більш широкі можливості ніж інтерактивні дошки та проектори. Студенти, маючи зручні планшети чи ноутбуки-трансформери із можливістю виходу в мережу, окуляри віртуальної реальності, можуть значно розширити діапазон отримання знань. Є і портативний зручний сканер, мережеве обладнання для безперебійного швидкісного інтнрнету, система відтворення звуку, ноутбук для педагога з операційною системою та офісним пакетом.

DSC00277 (Copy)
DSC00277 (Copy)

- Напевно, для навчання студентів потрібне специфічне базове програмне забезпечення?

- Безумовно. Маємо програмне забезпечення «Inboard. Простір», яке йде в комплекті з інтерактивною панеллю. Воно – мультимовне, має можливість використовувати як українську та російську мови так і англійську. Це програмне забезпечення дає широкі можливості для демонстрації навчального матеріалу, читання, відео трансляції. Панель дозволяє писати, малювати, редагувати, зберігати інформацію, виводити її на друк, переводити в різні формати.

_ORL0055 (Copy)
_ORL0055 (Copy)

- Обладнання, про яке ви говорите, мабуть, для кожного конкретного предмету має свої можливості?

- Так. Наприклад, під час вивчення різних тем з географії, через відповідні додатки Google Maps та Google planet можна спостерігати і досліджувати рух повітряних мас та температурних режимів. А, скажімо, на уроках історії, використовуючи згадане обладнання, можна мандрувати музеями та визначними місцями України, на математиці – зануритися у динамічне середовище Geo Gebra, яке дозволяє створити живі креслення, інтерактивні моделі, геометричні фігури, - розповіла Оксана Жара.

07 (Copy)
07 (Copy)

У захопленні від можливостей інноваційної панелі й викладачі навчального закладу. Наприклад, методист коледжу, викладач математичних дисциплін, відмінник початкової освіти Леся Синишин каже, що нове обладнання дозволяє ій та її колегам-викладачам створювати інтерактивні вправи, розробляти завдання з різних предметних галузей для використання на уроках та позаурочний час. Важливо, що кожен із наявних ресурсів викладачі можуть використовувати на своєму занятті, змінити під власні потреби, розробляти схожі чи абсолютно інші навчальні модулі.

_ORL0057 (Copy)
_ORL0057 (Copy)

І насамкінець. У Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі ім. О.Барвінського, який очолює відмінник освіти України, кандидат педагогічних наук Роман Пахолок розуміють, що використання електронних пристроїв в навчанні – це не данина моді,  а реальна необхідність. Саме тому тут постійно дбають про сучасні інновації, аби якомога ефективніше підвищувати рівень знань студентів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео