Олег Снітовський

Митрополит Епіфаній у Тернополі розповів, що таке любов (фото, відео)

_ORL0118 (Copy)

Любов - це та чеснота, яка має властивість єднати. А гріх, навпаки, руйнує людські стосунки.

Цю тезу висловив сьогодні Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час урочистої Божественної літургії та молебню у храмі святих мучеників Бориса і Гліба в Тернополі.

- Любов це та чеснота, якій властиво єднати. А гріх, навпаки, він руйнує людські стосунки. Гріх руйнує наші стосунки із Богом, стосунки між народами. Саме гріх з боку наших північних сусідів зруйнував такі стосунки. Саме вони проявили агресію, ненависть, вбиваючи наших найкращих синів і дочок. Повторюю, що це гріх, який зруйнував наші стосунки, які завжди мають бути між сусідами добрими, - сказав митрополит.

[embed]https://youtu.be/XsX2stmiOSM[/embed]

Він також додав, що нині Україна рухається шляхом правди, захищаючи рідну землю.

- Ми рухаємося шляхом правди. А правда полягає у тому, що ми захищаємо своє, ми прагнемо бути господарями у своєму домі, захищаємо свою батьківщину, проявляючи знову ж таки – любов. Любов до своєї землі, своєї держави, своєї родини. Тому в основі нашого життя і є любов. Якщо ця любов буде, то серед нас буде єдність і ми будемо працювати на розбудову як Української держави, так і своєї незалежної Помісної Православної Церкви- підкреслив Епіфаній.

_ORL0129 (Copy)
_ORL0129 (Copy)

Під час брифінгу, торкаючись теми президентський виборів, митрополит наголосив, що українці володіють великим даром свободи, свободи вибору.

- Ми молимось з те, щоб ці вибори пройшли успішно, у демократичний спосіб, щоб був обраний той глава української держави, який в майбутньому турбуватиметься, щоб наша Українська держава рухалася у напряму європейського розвитку. Ми маємо зберегти те, за що боролися на Майдані Незалежності, незважаючи на те, хто буде обраний главою держави. Віримо, що Господь милосердний і дасть нам такого достойного главу держави, який майбутніх п’ять років даватиме відсіч тим економічним, військовим, інформаційним, релігійним викликам, які будуть завжди актуальними. Віримо, що Всевишній надихне нас, дасть мудрість нашому народові, щоб вибори пройшли у демократичний спосіб, - сказав Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, під час сьогоднішньої поїздки до Тернополя.

Застав555 (Copy)
Застав555 (Copy)

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео