Орест Сарматський

Свинина подорожчала на чверть перед Великоднем (Агроновини)

1502 (Copy)

Ціни на живих свиней піднялися із 35 грн/кг живої маси до 48 грн/кг живої маси. Таке підвищення цін спричинене Великодніми святами.

Про це повідомила прес-служба ТОВ «Центр підвищення ефективності в тваринництві».

До свята свинина в роздріб може сягнути 150 грн/кг.

Україна продовжує стрімко збільшувати експорт яблук

1501 (Copy)
1501 (Copy)

Не дивлячись на світове перевиробництво яблук та поступове закінчення сезону реалізації, Україна продовжує доволі активно завойовувати зовнішні ринки. Як повідомляють фахівці «AGRI-GATOR», тільки у березні поточного року країна збільшила експорт цих фруктів у 2,6 рази, ніж у той же місяць 2018 року!

Згідно з останніми звітами державної фіскальної служби України, у березні 2019 року українські виробники яблук відвантажили на зовнішній ринок 10,6 тис. тонн яблук, що у декілька разв перевищує минулорічні показники. Нагадаємо, що за той же місяць минулого року експорт українських яблук склав трохи більше 4 тис. тонн.

Загалом з початку сезону-2018/19 (липень-березень) країна вже відвантажила на зовнішні ринки 48,5 тис. тонн яблук, що у 1,6 рази перевищує показники за той же період минулого року та є рекордним результатом за всі роки незалежності України. У грошовому еквіваленті експорт також збільшився у 1,6 рази з $9,6 млн. до $15,7 млн.

Основним ринком збуту українського яблука залишається Білорусь – на долю цієї країни припадає близько 30% експортної виручки. При цьому зауважимо, що за аналізований період Україна доволі непогано зарекомендувала себе на ринку Іраку. Так, якщо за перші 9 місяців сезону-2017/18 на ринок цієї країни було відвантажено яблук менш ніж на $100 тис, то вже у поточному сезоні цей показник досягає $1,1 млн.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео