Віра Олександрович

Щодо надання землі в оренду у Білій під Тернополем одностайності немає (фото)

Територія

Нечувані пристрасті вирують у Білій під Тернополем навколо громадського обговорення щодо виділення землі для ведення підприємницької діяльності.

Одна група місцевих жителів активно відстоює свою позицію. Її «Терен» уже висвітлив у своїх публікаціях. Втім, є ще одна «ініціативна група», про думку якої ми, на жаль, дізналися із запізненням. Тож виправляємо цю помилку.

Отже, у «Фейсбуці» також створили профіль під назвою «Ініціативні жителі с. Біла». На цій сторінці, щоправда, без конкретних прізвищ, Юрія Качуня звинувачують у перекручуванні інформації про надання землі у селі в оренду.

Снимок_ініціатива
Снимок_ініціатива

Ба більше, там оприлюднили особисте звернення до пана Качуня.

Цитуємо цей текст: «Шановний, пане Ю. Качунь, у своєму сьогоднішньому зверненні до жителів села Біла, ви чомусь не публікуєте фото саме тієї земельної ділянки, яку насправді має намір взяти в оренду інвестор, хоча, як всі помітили, у вас є така можливість. У нас виникають сумніви щодо вашої об’єктивності та володіння правдивою інформацією! …Звертаю вашу увагу, що лише у порядку і документами, які передбачені Земельним Кодексом України, може підтверджуватись призначення земельної ділянки, а не словесними твердженнями окремих представників влади! 

Ми так розуміємо, що на відміну від інших жителів села, для вас вхід до сільської ради с. Біла і на сесії сільської ради завжди відкритий, тому просимо вас забезпечити надання компетентними особами ДОКУМЕНТІВ, а також КАДАСТРОВИЙ НОМЕР земельної ділянки, яка належить до паркової зони! 

Звертаємо вашу увагу, що до цього звернення ми прикріплюємо фото саме тої земельної ділянки, яку має намір інвестор взяти в оренду. Тому у вас є можливість її опублікувати на своїй сторінці та повідомити жителям села правдиву і точну інформацію, звичайно, якщо ви не вважаєте, що краще відкрито обманювати мешканців села Біла…».

Снимок_група
Снимок_група

Отже, не все так просто, як спочатку видавалося. Оскільки Юрій Качунь поки що у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук», жодних кроків не зробив, то ми публікуємо документи, представлені його опонентами. Чим усе завершиться, очевидно, стане відомо вже незабаром. І ми про це своїх читачів поінформуємо.

Проект
Проект

Що цікаво, інвестор (саме так він себе означив) у зверненні до «Терену» запевнив, що має намір за свій власний кошт облаштувати парк і ця територія надалі залишиться у власності села. Це теж перевірити буде неважко.

Позиція редакції: за підготовку статті з оголошенням про громадські обговорення редакція жодної оплати від жодної особи не отримувала. Із запитом зробити цю статтю також ніхто не звертався. Помилку журналіста вбачаємо лише в тому, що він не знав про позицію другої сторони цього конфлікту. Даною публікацією ми це виправляємо і просимо вибачення за завдані незручності.

Фото зі сторінки «Ініціативні жителі с. Біла»

Вибір читачів за тиждень

Відео