У скільки обійдеться тернополянам приготування паски, що за рік подорожчала

6

Півкілограма паски для тернополян в середньому обійдеться у 37 гривень, що на 7% дорожче, ніж минулого року.

Щоби підрахувати вартість святкової випічки, для приготування чотирьох пасок вагою 550 грам відібрали: 1, 2 кг борошна, пів літри молока, 6 курячих яєць, 300 грамів цукру, 250 грамів масла і родзинок, пакетик сухих дріжджів (11 грамів) та один пасхальний набір прикрас.

Як свідчить дослідження, борошно за рік додало у ціні 20% (13,9 грн), молоко – 9% (21,1 грн), на 11% виросла ціна на масло (50,4 грн), дорожчими стали і родзинки на 14% (28,7 грн), на 8% зросла ціна на дріжджі (5,3 грн) та на 6% на пасхальний набір (18,2 грн). Проте зменшилася за цей час ціна на яйця на 17% (13,6 грн) та на 7% цукор (4,3 грн), повідомляє Олексій Дорошенко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео