Оксана Бучко

Тернополяни підкорили води Чорного Черемошу

IMG_20190413_103159-1024x768

Дружина ратників «Каскад» Тернопільського осередку СУМ взяла участь у змаганнях рафтерів та каякерів «Той, що греблю рве» на швидких водах Чорного Черемошу у селі Дземброня Івано-Франківської області. Це була гуцульська гонка з елементами рятувальних робіт. 

– Такі змагання – можливість і для професіоналів, і для початківців випробувати власні сили у цих екстремальних видах спорту. Адже, рафт – плавзасіб, який міцно стоїть на воді та за умови дотримання усіх правил та субординації є цілковито безпечним для кожного учасника змагань, – каже голова дружини «Каскад» друг Сашко.

Найцікавішим елементом змагань стали «перегони» каякерів різної складності та з різними завданнями.

На думку голови осередку Лесі Голик, це неймовірний рух вперед у розвитку ратництва осередку. Адже наше старше юнацтво особливо зараз, коли в країні війна, потребує якісного ратницького виховання.

DSC_0047-1024x685
DSC_0047-1024x685

А початківцям, які хочуть спробувати рафтинг Леся Голик дає наступні поради:

– Якщо ви любите тишу, спокій і Україну, а ще – мандри, гори і шум води – вам у Карпати, – каже Леся Голик. – Щоби подолати страх мандрів і небезпек, варто довірити свій відпочинок тим, хто знається на цій справі. Є багато кемпів та кемпінгів на Дністрі, Черемоші та інших річках, де за помірну плату ви отримаєте можливість ночувати в наметі або в будиночку, замовляти їжу чи готувати її на вогнищі, сплавлятись на рафтах чи кататись на конях, читати книжку на березі чи сходити ноги полонинами і горами. Якщо ви ще не дуже досвідчений мандрівник і не маєте власного спорядження (доброго наплічника, спальника та килимка, якісного взуття та надійного одягу, наприклад) – то це не виправдання. За невеликі кошти це все вам позичать-орендують прямо у кемпінгах. «Кемпінг «Білий Слон» у с.Дземброня Верховинського району – це місце неймовірної сили та натхнення. Можна мандрувати околицями, сплавлятись чи просто нічого не робити. Для гаманця молодої людини такий відпочинок не буде фінансово виснажливим. Квитки на потяг та автобус – 100-200 гривень в одну сторону, ночівля в наметі чи в будиночку також обійдеться стільки ж. Харчі можна взяти з собою. А щоби помандрувати горами кілька годин потрібен хіба гарний настрій і добре погода.

DSC_0292-1024x685
DSC_0292-1024x685

Фото cym.org

Вибір читачів за тиждень

Відео