Орест Сарматський

У день виборів у Тернополі потужно лунатимуть пісні

board-new2018 (Copy)

До Тернополя сьогодні прибули перші учасники Міжнародного міжконфесійного фестивалю-конкурсу духовної пісні та камерної музики «Я там, де є благословення», який розпочнеться завтра в обласному центрі.

– Цього року для виступів учасників фестивалю обрали Український дім «Перемога», храми Петра і Павла, Матері Божої Неустанної Помочі та обласну філармонію. Власне, у філармонії у неділю й відбудеться  заключний гала-концерт. У рамках фестивалю триватимуть не тільки пісенні номери вокалістів та хорових колективів, але й виставки робіт талановитих дітей, артбуків Тернопільської централізованої бібліотечної системи, – розповів заступник начальник міського управління культури і мистецтв Василь Кармазин.

За його словами, виступи проводитимуться у чотирьох номінаціях: церковні та світські хорові колективи, малі вокальні форми та вокальні ансамблі, соло-вокалісти, камерні музичні колективи

Окрім творчої частини міжнародного фестивалю, для його учасників передбачені екскурсії до замків Тернопілля, знайомство із галицьким великодніми звичаями та обрядами, участь у Богослужіннях та освяченнях лози на Вербну неділю.

Довідка «Терену». Мета традиційного Міжнародного міжконфесійного фестивалю-конкурсу духовної  пісні «Я там, де є благословення» – підтримка та популяризація культурних і духовних пісенних цінностей християнського світу, сучасної релігійної  пісні, підтримка талановитих, обдарованих особистостей, встановлення   тісних творчих стсоунків між   колективами та виконавцями в Україні і зарубіжних країнах.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео