Орест Сарматський

60% бюджетів ОТГ формуються за рахунок місцевих аграрних підприємств (Агроновини)

2001 (Copy)

В Україні 2,9 млн людей зайняті в АПК, а бюджети всіх сільських громад країни на 60% формуються завдяки надходженням від с/г підприємств.

Таке дослідження діяльності АПК оприлюднили 10 квітня поточного року в Києві під час проведення Всеукраїнського земельного форуму, пишуть на сайті Аgropolit.com.

Як пояснив спікер заходу Андрій Дикун, майже 60% товарної продукції сільського господарства випускають підприємства, які господарюють на площі від 1 тис. до 10 тис. га землі. І ці ж самі підприємства, відповідно до дослідження, є найбільшими роботодавцями в Україні.

З 2,9 млн людей, які працюють в АПК – 60% зайняті на роботі в підприємствах, які володіють від 1 тис. га до 10 тис. га», – заявив Андрій Дикун.

Варто нагадати, що майже 40% продукції, яка експортується Україною, це сільгосппродукція (включно з товарами з високою доданою вартістю – переробка).

Україна бореться з АЧС африканськими методами, — експерт

У боротьбі із АЧС замість європейських методів Україна вдається до африканських. Про це розповів генеральний директор ТОВ Центр підвищення ефективності у тваринництві Микола Бабенко, передає УНН.

Нагадаємо, в Україну масово завозять заражену свинину з Польщі.

- Україна замість практики країн ЄС по боротьбі з АЧС використовує практику країн Африки, коли при виявленні спалаху хвороби свинарі через відсутність компенсації за знищених свиней поспішно продають вмираючих та інфікованих тварин і їхнє м'ясо, щоб врятувати хоч якісь кошти, — каже він.

2002 (Copy)
2002 (Copy)

Бабенко нагадав, що вперше АЧС в Україні була зареєстрована у 2012 році. Втім, контролюючі органи не змогли протистояти хворобі. Тож у Центрі вирішили власним прикладом показати, що побороти АЧС в Україні можливо. Для цього впродовж місяця організація інформувала громадськість про проблеми свинарів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео