Віра Олександрович

На Тернопільщині закликають врятувати Дністер від сміття (фото, відео)

Основне

До акції «За чистий Дністер» закликають долучитися усіх жителів Тернопільщини. Втім, особливо це запрошення стосується краян із Монастириського, Бучацького, Заліщицького і Борщівського районів.

Згуртуватися і впорядкувати узбіччя Дністра, а також почистити береги річки кличе усіх охочих голова обласної держадміністрації Степан Барна.

[embed]https://youtu.be/K5cnGMqNf0k[/embed]

Із таким проханням він виступив під час брифінгу, присвяченого зміні меж національного природного парку «Дністровський каньйон». Тоді ж він зауважив, що чекає ініціатив від підприємців, у тому числі – про облаштування берегів Дністра. Адже чимало сміття біля річки залишають саме туристи, яких сюди приводять туристичні оператори.

Барна
Барна

- Минулого року ми почали створювати стоянки для людей, які сплавляються річкою, - каже він. - Там встановлені вбиральні, альтанки, облаштовані місця для вогнища. Таких місць, якщо не помиляюся, - сім. Водночас ми чекаємо ініціатив від підприємців, щоб вони сказали, де вони готові зробити такі стоянки за власний рахунок. Зрозуміло, без капітальних споруд, але щоб вони могли обслуговувати ці об’єкти. Бо наразі я не задоволений розвитком інфраструктури на березі Дністра із боку нашої області, Адже бачу, якими темпами розвивається інфраструктура зі сторони Чернівеччини. На скільки у них більше баз, санаторіїв, готельно-відпочинкових комплексів. Нам теж слід рухатися у цьому напрямку. Тим паче, ми суттєво покращили стан доріг до місць початку сплавів на Дністрі.

Тож принагідно очільник закликав і цивілізований бізнес напрацьовувати проекти, спрямовані на розвиток туризму на вказаній території.

Дністер
Дністер

До речі, жителів рідної Чортківщини Степан Барна закликав прибрати сміття вздовж русла річки Серет – притоки Дністра.

Фото і відео автора, а також – із відкритих джерел

Довідка. Починаючи із 2015 року, вийшла низка Указів Президента про збільшення площ заповідних парків в області, а саме: * «Про збільшення території об’єкта природно-заповідного фонду печера «Опільська» Бережанського району» - на 20 га; * «Про збільшення території ботанічного заказника загальнодержавного значення «Волощина» Бережанського району» - на 42 га; * «Про збільшення території ботанічного заказника загальнодержавного значення «Під конем» Підгаєцького району - на 13 га; * «Про збільшення території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Товтровий степ» - на 123 га; * «Про збільшення території ботанічного заказника загальнодержавного значення «Жолоби» Бережанського району» - на 60 га, * «Про збільшення території парку «Дністровський каньйон» - на понад 900 га.

Вибір читачів за тиждень

Відео