Орест Сарматський

Відтепер метеопрогнози для аграріїв стали ще точнішими (Агроновини)

2101 (Copy)

Відтепер відстежувати зміни погодних умов та дізнаватись точні метеопрогнози на полях стало ще зручніше.

З метою отримання достовірних даних, зміни погоди відтепер можливо відслідковувати не лише по областях, але в розрізі кожного району, пишуть на сайті latifundist.com.

Оновлена карта також містить інформацію про діапазон мінімальних та максимальних температур по кожній області України. Для користувачів додатку Метео Фарм стала доступна нова функція — «Аналіз Поля». Відтепер, система автоматично вираховує суму активних та ефективних температур, опади, розу вітрів та гідротермічний коефіцієнт зволоження (ГТК) на конкретній ділянці за визначений проміжок часу. Така функція дає можливість отримувати більше корисних даних, краще аналізувати кліматичні зміни та ефективніше планувати польові роботи.

Україна оновила рекорд з експорту волоського горіха

У березні 2019 р. Україна знову оновила рекорд експорту волоського горіха, поставивши на зовнішні ринки удвічі більше горіха, ніж у березні минулого року. Загальний експорт горіхів за перше півріччя сезону 2018/19 досяг уже 43 тис. т і перевищує торішній показник експорту на 39% за обсягом. Про це повідомляє EastFruit.

Проте, виручка від експорту горіхів впала на 10% — до $ 94,3 млн — у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Зниження експортної виручки волоського горіха з України пояснюється загальним зниженням цін на цей вид горіхів в країнах Євросоюзу, які є найбільшими покупцями української продукції.

- Ми очікуємо, що загальна виручка від експорту волоського горіха з України складе $135-140 млн. в жовтні 2018 — вересні 2019. Незважаючи на те, що наразі експортна ціна на український волоський горіх нижче на 40%, ніж в той же час роком раніше. У березні та квітні експортні ціни стабілізувалися і навіть почали потроху відновлюватися, що є першим позитивним сигналом за сезон, — зазначила керівник проекту EastFruit Катерина Звєрєва.

2102
2102

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео