Вулицями старовинного Збаража пройшов Хресний хід (фото)

1

21 квітня вулицями Збаража пройшов Хресний хід, який з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) очолив духівник Тернопільської семінарії отець Богдан Заблоцький, спільно з священиками Збаразького деканату, за участю семінаристів.

Хресна дорога розпочалася від церкви св. Юрія Переможця і прошла Збаражем до церкви Христового Воскресіння. Хрест почергово несли священики деканату, братства і сестринства храмів Збаража, хористи, Марійські і Вівтарні дружини, пластуни, Матері в молитві, учасники Союзу Українок та Спілки репресованих і політв’язнів, представники влади, батьки і рідні Героїв Небесної сотні, учасники і волонтери АТО та інші.

3
3

Дорогою священики деканату зачитували Євангелію, брати-семінаристи читали духовні розважання, роздумуючи над кожною стацією Ісуса Христа, співали страсні пісні, всі разом молилися за Україну. Не зважаючи на дощову погоду Хресний хід зібрав багатьох мешканців. На завершення Хресної дороги отець Богдан Заблоцький подякував всім присутнім за спільну участь у ході і попросив від імені правлячого архієрея неустанно молитися за мир і спокій в Україні, пишуть на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

2
2

Фото Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Вибір читачів за тиждень

Відео