Перші призовники Тернополя  будуть направлені в навчальні центри до прикордонної служби (фоторепортаж)

Сьогодні, 23 квітня, на території Тернопільського міського військкомату відбулись урочистості з приводу весняного призову 2019 року. Перших 60 чоловіків відправлять на проходження строкової служби у різні підрозділи охорони державного кордону.

– Сьогодні за планом ТОВ ми урочисто відправляємо у Збройні сили України, а також в інші формування перших призовників, які, відповідно до указу Президента, повинні бути призвані до лав ЗСУ. На плацу знаходиться перша команда, яка буде направлена до навчального центру державної прикордонної служби, – розповідає тимчасово виконуючий обов’язки комісара Тернопільської області полковник Олександр Скумбрій. – Співпала призовна кампанія з виборами Президента, тому деякі проблеми були з оповіщенням призовників. Сьогодні відправляємо близько 60 осіб.

скумбрій (Copy)
скумбрій (Copy)

DSC_7523 (Copy)
DSC_7523 (Copy)

Як стало відомо, протягом тижня ще буде направлено 180 чоловік до різних формувань. Призову підлягають хлопці від 20-27 років. В зону ООС не направлятимуть. Близько 600 чоловіків Тернопільщини припадають на призов.

– Загалом по Тернопільській області в рамках весняного призову ми набираємо близько 100 осіб. Всі військовики- строковики будуть проходити службу в підрозділах охорони державного кордону, всіх регіональних управлінь, крім зони проведення операції об’єднаних сил. Це принципова позиція! – ділиться начальник групи з добору Тернопільської області окремого регіонального центру укомплектування полковник Андрій Лущік. – Державна прикордонна служба загалом зацікавлена в тому, не зважаючи на те, що тут немає прикордонних підрозділів, аби більше тернополян потрапляло служити до нас в прикордонники. Хлопці з Тернопілля є патріотично налаштовані і такі люди потрібні нам як на строковій службі і в подальшому, надіємось, що вони залишаться в нас на військову службу за контрактом.

лущик (Copy)
лущик (Copy)

Як розповів старший військовий капелан Тернопільської області В’ячеслав Кізілов, Великдень призовники будуть зустрічати там, де вони прибудуть. Підтримують хлопців волонтери. А капелани зараз є в кожній військовій частині. Кожному призовнику вручили невеликий подарунок.

кізілов (Copy)
кізілов (Copy)

DSC_7550 (Copy)
DSC_7550 (Copy)

DSC_7572 (Copy)
DSC_7572 (Copy)

– Сьогодні ми прийшли підтримати наших дітей, які зробили дуже важливий крок в своєму житті як чоловіки. Бажаємо проходити свою службу вірно і надійно, цінуючи кожну перемогу над собою не зважаючи на всі труднощі,  – каже мати одного з призовників Галина Кирилів. – Вони будуть пишатися тим, що навчились захищати себе. Прошу не забувати своїх рідних і сподіваюся, що ви повернетесь здоровими і неушкодженими. Від імені батьків і рідних бажаю вам гідно пройти службу, аби ми могли вами лише пишатися. Любимо і чекаємо вас додому!

мати (Copy)
мати (Copy)

DSC_7519 (Copy)
DSC_7519 (Copy)

DSC_7513 (Copy)
DSC_7513 (Copy)

DSC_7500 (Copy)
DSC_7500 (Copy)

DSC_7499 (Copy)
DSC_7499 (Copy)

DSC_7498 (Copy)
DSC_7498 (Copy)

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео