У Кременці обіцяють гроші за «здачу» порушників (фотофакт)

57580359_284368875820503_5164595424937377792_n

У Кременці, після того, як на вулицях міста поступово наводять лад від кількамісячного сміттєвого колапсу, мешканці почали відповідальніше ставитися до чистоти. Зокрема активісти закликають містян не порушувати правил благоустрою. А за «здачу» тих, хто дотримуватися правил не бажає, навіть обіцяють грошову винагороду. До слова, в Європі така практика є поширеною та вважається цілком нормальною.

- Надзвичайно приємно бачити, що містяни гідно оцінюють роботу комунальників і навіть готові допомогти у боротьбі з порушниками та у збережені чистоти на вулицях Кременця. З цікавою ініціативою виступила кременчанка Іванна Запольська, – повідомляють у Кременецькій міській раді.

- Було так – стало так, міська рада вивезла сміття і зібрала навколо, жителі вулиці після того вичистили все дрібненьке ще 5 мішків по 120 літрів, а зранку знов наносили! Схаменіться! Ні стара, ні нова влади, ні Європа, ні Америка, ні Росія вам тут не смітять і не будуть за вами прибирати, проявіть громадську, людську свідомість! – написала Іванна у звернені до Кременчан.

Також жінка розмістила оголошення про заборону викидання сміття на місці, де прибрали й залишала свій номер телефону. Вона обіцяє фінансову винагороду кожному, хто зробить фото- чи відеофіксацію порушників.

Раніше «Терен» розповідав, що під час акції «За чисте довкілля» працівники міської ради зібрали не лише побутові відходи, а й великогабаритне сміття.

Фото Іванни Запольської

Вибір читачів за тиждень

Відео