Віра Олександрович

Два приміщення у Тернополі планують віддати безоплатно – музею і активістам (фото)

Два майже ідентичних проекти рішень про надання в безоплатне користування майна громади оприлюднили на сайті Тернопільської міської ради.

Тільки у першому випадку йдеться про сприяння громадській організації вояків АТО, у другому – цілому музею, причому – обласного підпорядкування.

Отже, нежитлове приміщення комунальної власності на вулиці Лесі Українки, 25, загальною площею 70,9 кв. м, пропонують віддати для використання під розміщення соціального центру із психіко-фізичної реабілітації ветеранів, їхніх сімей, соціально-незахищених верств населення, консультування із юридичних, економічних питань, проведення курсів і тренінгів. Причому термін безкоштовної оренди – до 31.12.2021 р.

Снимок_АТО
Снимок_АТО

Надати вказане приміщення планують громадській організації «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини». Контроль за виконанням цього рішення у разі його ухвалення покладуть на постійну комісію міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Втім, ухвалення цього питання є спірним. Навіть у депутатів може виникнути ціла низка запитань, адже вони лише на минулій сесії 5 квітня надали в безоплатне користування майно комунальної власності за адресою: просп. Злуки, 53 задля створення там Дому ветерана. Йшлося, що цей центр координуватиме психологічну і реабілітаційну роботу із учасниками АТО та їхніми рідними.

Депутати
Депутати

Окрім того, в безоплатне користування до 31.12.2019 року депутатів просять передати нежитлове приміщення комунальної власності за адресою: вул. Коперника, 1. Загальна площа – аж 517,3 кв. м. На це майно претендує Комунальна установа Тернопільської обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини». Нагадаємо, за тією ж адресою уже давно діє історико-меморіальний музей політичних в’язнів.

Снимок_музей
Снимок_музей

До речі, це питання, швидше за все, ухвалять. Однак у міської влади з’явиться ще один шанс нагадати обласній, що вона надто мало допомагає Тернополю фінансами, хоча на пільгових умовах використовує чимало приміщень.

Нагадаємо, на минулій, 33-й сесії відбулося чимало цікавого – читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео