Підопічні територіального центру Тернопільщини творили великодні шедеври (фото)

2

Підопічні територіального центру Тернопільського району писали писанки. Люди похилого віку вперше взяли в руки писачки і творили свої великодні шедеври.

Світле свято Воскресіння Христового з давніх-давен шанувалося в українському народі. Люди ретельно готувалися, прибираючи домівки та очищаючи свої душі, плекали і передавали великодні традиції, що об’єднували покоління українців. У кожній домівці в останній тиждень посту випікаються паски, готуються святкові наїдки. Особливої уваги заслуговує звичай писання писанок. Кожен символ і колір на писанці має своє сакральне значення і давнє коріння. Тож, дуже важливо поширювати наші традиції не лише серед молоді, а серед усіх небайдужих українців.

1
1

Працівники терцентру розповіли їм про символічне значення писанок, технологію їх створення, давні легенди і перекази. За роботою час пройшов швидко і легко, усі відмітили заспокійливий ефект від малювання. Результатом зустрічі стали різнобарвні писанки, позитивний і святковий настрій у всіх присутніх, пише Терцентр Тернопільського району.

3
3

Фото Терцентру Тернопільського району

Вибір читачів за тиждень

Відео