Віра Олександрович

Порушників на Тернопільщині уже покарали суттєвими штрафами

Штраф

Порушники митних правил уже сплатили на Тернопільщині 129 тис. грн штрафів. До суду фахівці передали 3 справи про подібні негаразди.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж I кварталу цього року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 25 протоколів про порушення митних правил, - каже заступник начальника-начальник управління протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС Володимир Петрук. – Причому 21 протокол стосувався перевищення встановленого Митним кодексом строку доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, до митного органу призначення строку доставки товарів або транспортних засобів.

У решті порушень йшлося про перевищення строку тимчасового вивезення товарів, зберігання товарів, ввезених на митну територію України із приховуванням від митного контролю, дій, спрямованих на зменшення митних платежів, а також дій, спрямованих на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю.

- З початку року за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, а саме від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці, до Державного бюджету України перерахували 129 тис. гривень, - констатує посадовець. - Розглянувши 21 справу про порушення митних правил, фахівці митниці винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності, застосувавши штраф у сумі 46,7 тис. грн. До суду передали 3 справи про порушення митних правил.

Крім того, із метою перевірки автентичності документів, поданих до митного контролю та митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав передали 4 запити.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео