Орест Сарматський

Жахи із Швеції у Тернополі побачать в останній день травня

fb_img

Через місяць в обласному центрі стартує найбільший кінофестиваль для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

З 31 травня по 9 червня у Тернополі та ще в 22-х містах України стартує «Чілдрен Кінофест» – фестиваль, що знайомить українських дітей як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою.

Як повідомляють організатори, за традицією, до конкурсної програми VI Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах.

– Спеціальною подією цього року стане показ класичної комедії «Цирк» – показ присвячено 130–річчю від дня народження видатного режисера Чарлі Чапліна. Відкриє «Чілдрен Кінофест» сімейна стрічка «Зоопарк» спільного виробництва Ірландії та Великої Британії. Вона розповідає про Белфаст у часи Другої світової війни – головні герої з усіх сил намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що глядачі, яким вже виповнилося 12 років, у рамках фестивалю зможуть побачити шведську стрічку «Кімната 213». Свого часу вона була визнана найкращим фільмом дитячої секції Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Також можна буде переглянути два анімаційних фільми – український хіт «Викрадена принцеса» та стрічку «Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео