Оксана Бучко

Куди престижно вступати тернопільським абітурієнтам?

osvita

Цьогорічний рейтинг за показниками Scopus відрізняється рекомендованими вишами. Тож тернополяни уже не знайдуть у трійці лідерів Львівський національний університет ім. Франка. Також три тернопільські виші опустились на 3 і навіть на 9-10 позицій.

Рейтинг українських закладів вищої освіти склали на Освіта.ua у квітні 2019 року. Результати базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій. Так визначають індекс Гірша  - кількість наукових публікацій у відношенні до кількості їх цитувань.

Лідерами серед університетів України є Київський національний університет ім. Шевченка — 89 (84 у рейтингу 2018 року), Харківський національний університет ім. Каразіна - 70 (65) та Чернівецький національний університет ім. Федьковича - 61 (54), що посунув з третьої сходинки Львівський національний університет ім. Франка - 60 (55). Як і у минулому році, п’яту сходинку посів Одеський національний університет ім. Мечникова 60 (53). Замикає першу десятку Національний університет «Львівська політехніка» з індексом Гірша 42.

Тернопільські виші розташувались починаючи із 49-ої позиції, куди на 8 сходинок піднявся Тернопільський національний економічний університет. Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка опустився на 3 сходинки й зайняв 57-у позицію. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя на 58-ій позиції опустився аж на 9 сходинок, а Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського – на 10 сходинок вниз посунули на 82-у позицію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео