Орест Сарматський

Українська курятина стала топ-продуктом у Німеччині (Агроновини)

0501 (Copy)

Топ-продуктом на німецькому ринку стала імпортна курятина, в тому числі – українська.

Як повідомляє УНН, про це заявили в Центральній асоціації німецької промисловості в області птахівництва (ZDG).

– Імпортна птиця увійшла в великі споживчі сегменти ресторанів, їдалень, промислових кухонь, на які припадає 65% продажів на німецькому ринку, – йдеться у повідомленні.

Насамперед мова йде про м'ясо птиці з України. Завдяки своїй конкурентній перевазі у вигляді ціни, українська курятина полюбилася місцевим жителям і витіснила місцевих виробників.

Окрім українського продукту, на німецькому ринку продають м'ясо птиці з Польщі, Румунії, Угорщини та Болгарії.

В Україні побудують перший кооперативний молокозавод

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Перший кооперативний молокозавод побудують господарства-члени Асоціації виробників молока. Про це повідомляє прес-служба АВМ.

Планується, що кооперативний завод Асоціації виробників молока розпочне випуск продукції в IV кварталі 2021 р.

– На сьогодні засновниками заводу стали 10 учасників. Саме ці люди не бояться вкласти свої кошти, щоб збудувати спільне підприємство. Ще минулого року ми викупили колишній молокопереробний завод у Карлівці на Полтавщині. Робота з його відновлення розпочнеться вже у травні поточного року. Нині ведемо перемовини зі світовими лідерами із виробництва устаткування для молокопереробної галузі про купівлю обладнання, – підкреслює керівник проекту гуртової закупівлі молока  Олена Жупінас.

Очікується, що на першому етапі завод перероблятиме близько 500 т молока екстра-ґатунку на добу з перспективною до нарощування до 1 тис . Співпрацюватиме із господарствами в радіусі 300  км від потужностей. Завод випускатиме елітні тверді та напівтверді сири, а також буде здійснювати глибоку переробку сироватки.

Думати про власну переробку і будувати свій завод господарства-учасників АВМ змушує ситуація на молочному ринку: низька ціна на молоко-сировину, спричинена недостатньою орієнтованістю переробних заводів на експортні продукти із високою доданою вартістю.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео