У Тернополі презентували художню історію України (фото)

DSCF0446

В рамках  «Мистецького фестивалю «Ї»» письменник, журналіст і музикант Павло Коробчук презентував свій другий роман «Ключові клапани», у якому підсумував час від точки Дня Незалежності до сьогодення.

Книга розпочинається із події проголошення Незалежності України, а завершується сьогоденням. Все це описується розмислами, історіями, героями та розповідається, як час і нові знання змінюють наше минуле. За словами автора, ключовими тут є герої, кожен з яких має свій музичний інструмент. А інструмент – це символ того, як могла б розвиватися країна, якби вона була людиною. А «клапани» - це скоріш не про серце, а про музику.

DSCF0437-2
DSCF0437-2

- У романі насамперед йдеться про клапани на духових інструментах, на які ти натискаєш і змінюється звучання, - розповів Павло Коробчук. - Кожен із героїв натискає на певну клавішу, а тому життя кожного з них – це мелодія.

Один з фундаментів цієї книжки – це лінійна історія хронологічно викладена про чотирьох шкільних друзів, які дорослішають. Це історія новітньої країни через їхнє життя та біографію, як вони потрапляють в різні  ключові події, які об’єднують всіх українців.

DSCF0457
DSCF0457

Фото «Мистецький фестиваль «Ї»»

Вибір читачів за тиждень

Відео