Олег Снітовський

Картину митця з Тернопільщини відібрали на всеукраїнський конкурс-виставку «Мальовнича Україна»

Живописне полотно художника Артура Вирсти покажуть у Кропивницькому на конкурсі-виставці.

У Кропивницькому наступного тижня розпочнеться Всеукраїнський культурно-мистецький проект «Мальовнича Україна»

На цій престижній мистецькій імпрезі серед низки високомайстерних творів українських художників демонструватиметься  і картина художника Артура Вирсти, який родом з Тернопільщини, а зараз живе і працює у Львові.

Заставка07 (Copy)
Заставка07 (Copy)

За словами талановитого митця, про якого свого часу розповідав «Терен», на згаданий конкурс-виставку відібрано його картину «Жовтень».

Всеукраїнський культурно-мистецький проект «Мальовнича Україна» триватиме упродовж двох тижнів, починаючи із 17 травня, коли о 15:30 в обласному художньому музеї відкриється виставкова експозиція.

фото01 (Copy)
фото01 (Copy)

Це – досить знакова мистецька акція, яку організовує  Міністерство культури України спільно із Національною спілкою художників України. До проекту відібрано твори високого рівня художників з усіх куточків України.

Довідково. Артур Вирста народився 4 червня 1989 року в с. Угринів, що на Тернопільщині. Навчався в Підгаєцькій дитячій художній школі.

У 2004 році поступив у Теребовлянське Вище училище культури на відділ декоративно-ужиткового мистецтва. Потім навчався у Львівському державному коледжі декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша на відділі монументально-декоративного живопису. З 2017 року – член творчого активу Національної спілки художників України. Брав участь і займав призові місця у III етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої» в Тернополі, переможець Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Бітола-2002» у  Македонії. Там здобув перше місце і отримав приз «Золота палітра».

Артур – лауреат обласного огляду-конкурсу юних талантів «І полинуло Тарасове слово» у Тернополі в 2003 році, V обласного фестивалю-конкурсу «Надія 2004», учасник виставки-конкурсу на здобуття обласної мистецької премії імені Ярослави Музики. (Тернопіль 2008 р), всеукраїнського культурно – мистецького проекту « Мальовнича Україна», всеукраїнської виставки «Лубенська художня весна – 2018», автор низки персональних виставок.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео