Поліцейські вчаться вести переговори (фото)

_MVS0253

Вмінню ефективно спілкуватися та результативно розв’язувати конфліктні ситуації навчає правоохоронців сертифікований медіатор Вадим Рахліс. Заняття відбуваються за програмою «Розговорити і домовитися» на базі Детективного агентства «Холмс».

Вже третій місяць навчальна група, до якої входять співробітники системи МВС: психологи, оперативники, бійці спецпідрозділу, рятувальники, освоюють курс підготовки із вміння професійного ведення переговорів, зокрема, в екстремальних умовах, пише Досьє 102.

- Ідея полягає у створенні в майбутньому поліцейських груп перемовників, які будуть працювати в екстремальних умовах, - зазначає Вадим Рахліс. – Такі групи необхідні, для прикладу, в разі необхідності звільнення заручників, для первинного встановлення контакту з терористами. Таким чином ми зможемо зменшити кількість жертв та зробити безпечним життя громадян.

_MVS0238
_MVS0238

Правоохоронці вдосконалюють вміння вести діалог, опановують основні стратегії побудови комунікації, покращують способи правильно вирішувати конфлікти, швидко реагувати в екстрених випадках. Заняття проходять за спеціально розробленою програмою, теорію поєднують з практичними завданнями, відпрацьовують конкретні ситуації.

- Під час тренінгів ми обмінюємось наявним досвідом та знаннями, щоб мінімізувати травмування поліцейських під час виконання ними своїх службових обов’язків, адже вміння домовитися є запорукою недопущення травматизму серед персоналу, - розповідає один з учасників навчальної групи, керівник служби психологічного забезпечення ГУНП в області Михайло Козюк.

Здобуті навики поліцейські зможуть ефективно застосовувати у своїй роботі. Зокрема, під час виконання завдань при проведенні масових заходів, у спілкуванні з радикально налаштованими особами, при розв'язанні різних проблемних питань, які виникають в ході службової діяльності.

Поліцейська група переговорників – це пілотний проект і корисний досвід, як для самих учасників групи, так і для їхнього викладача – Вадима Рахліса. Правоохоронці також діляться з експертом своїми практичними навичками ведення діалогу, уміннями, здобутими під час служби.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео